Het schilderen van een gevel is een handeling die door iedereen kan worden gedaan. U zult nog steeds een goede techniek nodig hebben om geen verfsporen achter te laten. Met deze fase wordt de renovatie van de gevel afgesloten. Als u besloten hebt om uw buitenmuren zelf opnieuw te schilderen, ontdek dan onze tips om rolstrepen te vermijden.
gevel schilderen

Kies de verf voor uw gevel zorgvuldig

Het succes van het werk hangt vooral af van de keuze van de verf. Er zijn twee belangrijke parameters waarmee rekening moet worden gehouden. Enerzijds is er de aard van uw ondergrond en anderzijds de klimatologische omstandigheden in uw regio. Afhankelijk van het geval kunt u acrylverf, siloxaanverf, mineraalverf of Pliolietverf gebruiken. Om te weten welke het best geschikt is voor uw gevel, raden wij u aan het advies in te winnen van een professionele renoveerder.

Bovendien kiest u best een kwaliteitsverf. Als u strepen wilt vermijden, is het beter kwaliteit boven prijs te verkiezen. Vermijd dus het gebruik van goedkope verf. Meestal bevatten ze te veel water. Bij het drogen laten ze sporen na. Bovendien moet u verschillende keren rollen om het gewenste resultaat te bereiken met low-end verven. Het werk zal dan duurder zijn, omdat u meerdere potten verf nodig hebt.

Gebruik apparatuur en gereedschap van betere kwaliteit

Door apparatuur van hoge kwaliteit te gebruiken, bent u zeker van een goed resultaat. Wat u nodig hebt, kunt u gemakkelijk vinden in doe-het-zelfzaken of supermarkten. Goedkope borstels moeten worden vermeden omdat ze de neiging hebben hun haren te verliezen bij gebruik. Hetzelfde geldt voor de rollers, die gemakkelijk verslijten. Wees u ervan bewust dat dergelijk gereedschap zichtbare sporen op uw muren zal achterlaten. Door gebruik te maken van professionele apparatuur zult u in staat zijn een klus te klaren die een expert in gevelrestauratie waardig is. Bovendien kunt u overwegen ze te hergebruiken voor toekomstige werkzaamheden.

Het juiste moment kiezen om buiten te schilderen

De timing van het schilderen heeft een aanzienlijke invloed op het eindresultaat. Alvorens met de werkzaamheden te beginnen, raden wij u aan de weersvoorspellingen vooraf te controleren. De verf moet bij goed weer worden aangebracht. Als het regent, vriest, sneeuwt of waait, is het niet aan te raden buiten te schilderen. Opdat de verf zich aan het oppervlak zou hechten, moet ze worden aangebracht wanneer het koel is en de zon niet te sterk schijnt. Warm weer moet ook vermeden worden. Als de verf te snel droogt, kunnen er verfsporen op het oppervlak verschijnen. Het is het beste om vroeg in de ochtend of laat in de middag te werken.

Breng een primer of grondverf aan alvorens te schilderen

Veel verfmerken bieden een toepassing zonder grondverf. Het gebruik van een primer, hoewel facultatief, mag echter niet worden verwaarloosd. Dit product vult de poriën van het te schilderen oppervlak. Op die manier zal het uniformer zijn en minder verf absorberen. Bovendien moet u weten dat de grondverf helpt de verf aan de muur te hechten. Bovendien zullen de verflagen zeer homogeen zijn. De aard van dit product kan echter variëren, afhankelijk van de kenmerken van uw gevel. Ook hier raden wij u aan het advies in te winnen van een vakman, zoals dit gevelrestauratiebedrijf in de Loire. U kunt ook op zijn hulp rekenen bij de uitvoering van uw gevelrenovatie.

Kies de juiste techniek voor het schilderen van uw gevel

Zelfs als u apparatuur van goede kwaliteit gebruikt, is het beheersen van een goede schildertechniek van essentieel belang. Om strepen te voorkomen, slechts de benodigde hoeveelheid verf aanbrengen. Dan, denk eraan niet te hard op de roller te drukken. Dezelfde druk moet tijdens het hele werk op de roller worden uitgeoefend om voor gelijkmatige verflagen te zorgen. Vergeet bovendien niet dat gevelverven over het algemeen in twee lagen worden aangebracht. Tussen deze lagen moet een droogtijd van ten minste 24 uur in acht worden genomen. Overweeg daarnaast om een deel van de gevel in één keer te schilderen. Indien u zich niet in staat acht dit tot een goed einde te brengen, kunt u een beroep doen op een deskundige op het gebied van gevelrestauratie.