Borstels:

Kies voor een goede afwerking borstels met echte haren of met de beste kwaliteit synthetische haren. In de regel geven duurdere borstels de beste resultaten. Gebruik goedkope borstels voor buitenwerk, zoals het aanbrengen van conserveringsmiddelen op houten hekwerken of het schilderen van metselwerk. Kwasten die goed worden verzorgd, verbeteren met gebruik. Losse haren vallen af ​​en de punten worden mooi afgerond. Breng een kwast aan op primer en ondervacht en gebruik het vervolgens voor een fijne afwerking naarmate het ouder wordt. Bruikbare penseelgroottes zijn onder andere een gehoekte borstel van 3/4% in (1,8 cm) en borstels van 1/4 inch, 1 inch, 2 inch en 4 inch of sin (1,2 cm, 2,5 cm, 5 cm en 10 cm of 12,5 cm).

borstels

Radiator borstel:

Een penseel met een langwerpig metalen handvat dat kan worden gebogen om achter radiatoren te schilderen.

Rollen:

Gebruikt met een verfbak, biedt de roller een gemakkelijke manier om verf aan te brengen op grote, vlakke gebieden zonder gedefinieerde penseelstreken achter te laten. Het is het beste voor het aanbrengen van verf op waterbasis, die u gemakkelijk van de roller kunt verwijderen. Als u vaste latexverf gebruikt, tilt u de roller direct uit de container. Roltypes zijn onder meer:

Schuim Met gemakkelijk te reinigen verwijderbare hoes, maar geeft niet de beste afwerking en zal scheuren bij gebruik op ruwe oppervlakken.

Mohair Zeer dichte pool op een harde roller, geeft een fijne afwerking aan gladde oppervlakken. Niet geschikt voor gestructureerde oppervlakken.

Shaggy pool De diepe, slappe pool maakt het geschikt voor gestructureerde oppervlakken. Kan ook worden gebruikt om structuurverf aan te brengen.

Radiatorrol Een dunne, hoogpolige rol op een lange draadsteel om achter radiatoren en op andere lastige plekken te reiken.

Structuurrol Speciale rol die wordt gebruikt om een ​​rag-rolled effect te produceren.

 

Verfkussens:

Deze kussentjes van fijne mohair-pool die op een laag schuim zijn geplakt die aan een metalen of plastic handvat is gehecht, zijn licht en gemakkelijk te gebruiken. Maten variëren van 1 inch tot 6 inch (2,5 cm tot 5 cm), sommige met een hol handvat om het uiteinde van een bezem vast te houden voor het schilderen van bovenkanten van muren of plafonds zonder ladder. Geschikt voor gladde of gestructureerde maar niet ruwe oppervlakken. Reinig de pads direct na gebruik met water als er verf op waterbasis is gebruikt. Een pad geeft een zeer fijne afwerking bij het glanzend schilderen van vlakke deuren. Merk op dat in de handel verkrijgbare reinigingsmiddelen de lijm die het mohair op het schuim houdt, kunnen aantasten.

Behangen tools:

Voor het ophangen van wand- en plafondbekleding is geen duur of speciaal gereedschap nodig. Een plaktafel maakt het gemakkelijker om lijm op lange stukken behang of ander materiaal aan te brengen en zorg ervoor dat de schaar of het mes waarmee je het behang op lengte snijdt, scherp is. Afhankelijk van de klus heeft u mogelijk een aantal specialistische gereedschappen nodig voor het aanbrengen van wandbekleding. Het volgende is een checklist met de basisbenodigdheden:

 

Plaktafel:

Een stevige, speciaal gemaakte plaktafel is een verstandige investering. Het is gemakkelijk te verplaatsen, op te slaan en op te hangen, biedt een stabiel oppervlak met ideale afmetingen en maakt het plakken veel eenvoudiger. Als alternatief kunt u een vlakke deur gebruiken die over schragen wordt gelegd.

Emmer:

Gebruik een schone plastic voor pasta, met een touwtje aan de bovenkant tussen de handgreepverbindingen. U kunt dan de plakborstel: 0 over de draad laten rusten wanneer deze niet in gebruik is.

Schaar Je hebt een lange decoratieschaar nodig en een klein paar om bij te knippen.

Knutselmes Voor gebruik met een metalen rechte rand of snijgeleider om vinyl en zwaar papier te snijden. Scharen zijn het beste met dun, nat papier.

Plakpenseel Kies een penseel van minimaal 10 cm breed en bewaar het alleen om te plakken.

Gladmakende borstel Ook bekend als de borstel van een paperhanger, deze heeft harde maar zachte haren en wordt gebruikt om ingesloten lucht naar de rand van het papier te borstelen en de muurbekleding op zijn plaats te drukken. Houd het altijd schoon en droog.

Spons Essentieel om overtollige pasta weg te vegen terwijl deze nog nat is.

Naadroller Gebruik deze kleine hout- of kunststofroller om naden naar beneden te drukken zodra de muurbekleding omhoog is. Gebruik het niet op

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *