Veel huiseigenaren beschikken over een basisvoorbereiding voor het schilderen. Ze weten dat het belangrijk is om dropdoeken, schilderslint te gebruiken en verf grondig te roeren. Maar wist u dat een golfbal de verfkwaliteit kan helpen behouden, of dat verftape in de magnetron de verf beter hanteerbaar kan maken?

Bij de meeste doe-het-zelf-schilderprojecten kan het kennen van een paar extra schildertechnieken tot de meest bevredigende resultaten leiden. Door verf op de juiste manier te bewaren en het juiste gereedschap te gebruiken, kunt u vlekken voorkomen en oppervlakken gelijkmatig bedekken.

Deze negen doe-het-zelf-schildertips kunnen u helpen de kwaliteit van uw werk te verbeteren en tijd en geld te besparen tijdens het proces, of u zich nu voorbereidt om te verkopen, uw decor te veranderen of wat routineonderhoud aan uw huis doet.

 

1. Laat uw verf niet uitdrogen

Een half leeg blik verf zal uitdrogen. Laat golfballen in het verfblik vallen om de luchtruimte te vullen, of plaats plasticfolie onder het deksel, sluit het goed af en bewaar de verf ondersteboven.

2. Gebruik de juiste primer

Als u nieuwe gipsplaten schildert, gebruik dan een primer op waterbasis om onvolkomenheden te verbergen en een egale basis te creëren voordat u kleur aanbrengt. Als je lambrisering, met water beschadigde of met rook verzadigde muren schildert, kies dan voor een primer op oliebasis.

3. Vermijd rondetekens

Om strepen te voorkomen die worden veroorzaakt door het omrollen van verf die al begint te drogen, houdt u een natte rand aan door de volledige hoogte van de muur te schilderen en dan iets te verschuiven, zodat u de laatste slag kunt overlappen met de volgende.

verf

4. Roer de verf met een aangepaste roerder

Voordat u verf roert, boort u gaten in de roerder om de verf grondiger te mengen. De gaatjes helpen de verf door de roerder te stromen, deze te beluchten als een garde en de verf gelijkmatig te mengen.

5. Voeg desgewenst textuur toe

Als je meer textuur op je muur wilt, kies dan een roller met een langere ”nap, die meer verf vasthoudt. Het vleugje is de stof die de roller bedekt, en langere dutjes zorgen voor meer stippelvorming op je muur vanwege de manier waarop hun vezels de verf verdelen. Gebruik een roller met een kortere nap – tussen ¼ “en ½” nap – voor de meest gladde afwerking.

 

6. Was uw borstels of rollers niet

Als u latexverf gebruikt, is er geen reden om uw kwasten of rollers schoon te maken als u uw project niet binnen één dag afmaakt. Omdat lage temperaturen ervoor zorgen dat latexverf niet snel droogt, kunt u uw rollers of kwasten eenvoudig in plastic zakken of aluminiumfolie wikkelen en in de koelkast leggen. (Zorg ervoor dat u ze volledig laat opwarmen voordat u ze gebruikt.)

7. Los de probleemband op

Als u oudere tape gebruikt, kan het soms moeilijk zijn om de rol los te trekken zonder te scheuren of te plakken. Als de tape van je schilder blijft loslaten, zet je de hele rol 10 seconden in de magnetron.

 

8. Bepaal het soort verf op bestaande muren

Weet u niet zeker of de bestaande verf van een muur olie of latex is? Doordrenk een watje in ontsmettingsalcohol en wrijf het in een klein gebied over de muur. Als het watje verfresten heeft, is de verf latex. Geen verf op het watje? U schildert over een verf op oliebasis en wilt voor het schilderen een primer op oliebasis gebruiken.

9. Investeer in een verfpen

Koop een verfpen waarmee u een klein beetje van uw nieuwe verfkleur kunt laden om later kleine aanpassingen te doen. Deze pennen houden de verf binnen ongeveer een jaar vers als ze eenmaal zijn gevuld; vergeet niet om ze voor gebruik goed te schudden om er zeker van te zijn dat de verf er soepel en gelijkmatig uit komt.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *