Het kiezen van de schaduw die een kamer bedekt, kan een hele klus zijn – waar begin je nu als je naar een muur met tientallen tinten staart? Hoewel de grote verscheidenheid aan paletten en kleuren van stoffen enige ruimte voor interpretatie bieden, betekenen te veel opties dat zelfs de profs onder ons af en toe een verkeerde draai aan het kleurenwiel zullen maken.

Hier is een lijst met de meest voorkomende fouten die we maken bij het kiezen van verfkleur voor onze huizen… en de beste manier om ze te vermijden.

Fout # 1: Eerst je verfkleur kiezen. Als je eerst de verfkleur kiest, kun je jezelf echt in een hoek vastpinnen om de juiste dingen te vinden die bij elkaar passen. Het kiezen van de verfkleur is op de laatste dingen die u wilt kiezen, omdat u wilt zien wat alle stoffen en andere elementen in de ruimte zijn. Houd rekening met het effect van natuurlijk licht en kunstlicht. Eén kleur ziet er niet de hele dag hetzelfde uit, dus kies een kleur die er overdag, ‘s middags en’ s nachts aantrekkelijk uitziet. Wat je wilt doen, is de kamer plannen en vervolgens de verf selecteren om alle andere dingen die gaande zijn of in je ruimte te ondersteunen. U kunt uw kleuraccenten uit stoffen halen, of het nu gaat om accentkussens of een meubelstuk met een patroon of print erop.

 

Fout # 2: een kleur kiezen die te helder of verzadigd is. Een helder kobaltblauw, dat trendy kan zijn, kan er geweldig uitzien als een keramische lamp, omdat het een glans heeft, of als een zijden kussen, omdat het diepte of interesse heeft, maar als je diezelfde heel felle kleur op de muur, het is een stuk sterker. Je wilt zoeken naar kleuren die lichter zijn, modderige kleuren (wat betekent dat er meer grijs of zwart mee gemengd is) veel beter werken dan een echt heldere, sterke tint. Als de muren een felle kleur gaan schreeuwen, wil je de rest van je meubels in neutrale tinten of zelfs wit wikkelen. Bepaal wat uw focuspunt is. Als het de muurkleur is, laat al het andere het dan ondersteunen, en vecht er niet tegen.

Fout # 3: het huis als geheel niet beschouwen. Zelfs als het een klein appartement is, kan de overgang van kleur van de ene kamer naar de andere lastig zijn en vloeit het niet goed als je in de ene kamer fel oranje hebt en in de andere felroze. Gebruik andere dingen om de ruimtes bij elkaar te brengen.

Fout # 4: Je emotionele doel uit het oog verliezen. Sommige mensen denken dat als hun favoriete kleur rood is, het oké is om die kleur op hun slaapkamermuur te zetten. Maar wat ze uiteindelijk echt wilden, was een ruimte die ontspannend en kalm is, dus er is een scheiding tussen het kiezen van kleuren en waar de ruimte voor bedoeld is. Als je een kamer wilt die echt sereen is, wil je misschien naar koele kleuren kijken op het kleurenwiel, zoals blauw en groen; als je op zoek bent naar iets energieks en opwindends, warmere kleuren zoals geel en oranje.

Fout # 5: Trends negeren. Felle kleuren zijn de afgelopen jaren populair geweest, maar vervagen nu. We zien dat de zachtere kleuren terug beginnen te komen, meer gedempte tinten en veel zwart met metallic accenten. Veel van de feloranje, geverfde lakmeubels – alle dingen die mensen de afgelopen jaren met plezier hebben gebruikt – zijn overbelicht.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *