Tijdens de zomermaanden bruisen de parken van cultuur

Vanaf juni organiseert de Stad Brussel verschillende gratis evenementen in de Brusselse parken: Vaux-Hall Summer, Guignolet in het park, Insifon en Théâtres Nomades.

We hadden het er vorige maand al over: als het mooi weer wordt, is het ook weer tijd voor tal van openluchtactiviteiten. Cultuur gratis naar de openbare ruimte brengen, is een van de prioriteiten van de Stad Brussel. Die wil cultuur voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk maken, ook voor wie niet geregeld naar culturele centra trekt of zich door de kostprijs laat afschrikken. Het hele jaar door organiseert de schepen van Cultuur trouwens allerlei evenementen. Denk maar aan HOPLA! (in april) en NUIT BLANCHE (in oktober).

Warandepark

Vanaf juni installeert Guignolet in het park daar zijn kasteel om, samen met Les Cœurs de Bois, drie maanden poppentheater te kunnen spelen. Afspraak in juli en augustus, van woensdag tot zondag om 15.30 uur. Bekijk het volledige programma hier.

Sinds vorig jaar vormt de Vauxhall in het Warandepark het kader voor een gloednieuw weekendfestival: Vaux-Hall Summer dat muziek, film en spelletjes met elkaar combineert. Na het succes van de eerste editie werd het festival uitgebreid naar de maand juni én naar de vrijdagavonden. Er is ruimte voor elektronische en klassieke muziek, workshops voor kinderen, filmvoorstellingen, allerlei spelletjes én hapjes en drankjes in een idyllisch kader. Kom mee genieten tot 19 augustus. Meer info.

Van 23 tot 26 augustus slaat het dorp van Théâtres Nomades(in samenwerking met de Compagnie des Nouveaux Disparus) opnieuw haar tenten op in het park. Voor 4 dagen ontdekkings- en verkenningstochten van street art, circus, sprookjes, muziek,…: 35 voorstellingen en animaties voor groot en klein. Meer info.

Meudonpark

Naast die evenementen in het centrum van de stad, decentraliseert Brussel haar activiteiten om alle Brusselse wijken te laten meegenieten. Al enkele jaren verlaten Les Cœurs de Bois één weekend het Warandepark in het kader van het festival Insifon in het noorden van Brussel. Dit jaar loopt dat tijdens het weekend van 1 en 2 september in het Meudonpark in Neder-Over-Heembeek. Alles staat in het teken van het poppenspel! Meer info.

 

Gerelateerde Artikels