XS FESTIVAL, ook in de openlucht!

Gebrek aan tijd én entertainment? Dan is de XS-formule zeker iets voor u! 22 voorstellingen van 5 tot 25 minuten zijn tussen 17 tot 19 maart te beleven en te herbeleven in het Théâtre National. Een cocktail van theater, dans, circus en marionetten. Meer dan 100 Belgische kunstenaars komen iedere avond samen om hun ingekorte performances op te voeren. Dit jaar werkt XS samen met de Stad Brussel en palmt voor het eerst de openbare ruimte in voor een avond vol spektakels.

De korte vorm is voor de artiesten een fantastisch speelterrein. Laat u verrassen! Wacht niet langer en bekijk het programma van deze nieuwe XS-editie om uw menu samen te stellen: licht of rijkelijk gegarneerd. Met de XS PASS kan u op een enkele avond tot 10 voorstellingen bekijken. De XXS PASS biedt u dan weer de mogelijkheid om verschillende vertoningen te combineren gedurende drie dagen, afhankelijk van het aantal vrije plaatsen.

Met de steun van de schepen van cultuur presenteert XS dit jaar, onder het luik “de stad behoort ons toe”, drie gratis spektakels voor de Beurs.

Ontdek om 19 uur : “Zéro Degré” van de French Freerun Family. De freerunners vliegen van dak tot dak en nemen door hun uiterst precieze acrobatische toeren een loopje met de zwaartekracht.

Om 19.30 uur  : “L.U.MEN” van Beau Geste.  L.U.MEN is een verhaal over licht, fabriek en mens verenigt met een fysieke band. Van die ruwe fusie ontstaat een bouwmachine wezen met een cycloop-oog. Het oog observeert de actie, spoort het op en onthult het. Een rauwe ontmoeting tussen mens en machine.

En om 20.30 uur : “Human Brush” van Vincent Glowinksi (aka Bonom). In Human Brush combineert Vincent Glowinski dans en video. Hij leidt ons in een tocht binnen grafisch werelden die wetenschappelijke beeldvormingen oproepen. We rijzen langs mythologische figuren, van oneindig kleine partikels naar de gigantische ruimte van de Kosmos.

Maar er is meer! Dit jaar werkt XS ook samen met de internationale circusbiënnale Festival UP! om u vier creaties voor te stellen: “Driften” van BabaFish & Petri Dish, “Merci, Pardon” van HappyFace, “Les Idées Grises” van Barks en “A nos fantômes” van Menteuses.

Van 17 tot 19/03
Vanaf 17.30 uur
PASS XS: € 15
PASS XXS: € 25

Théâtre National
Emile Jacqmainlaan 111-115
1000 Brussel
Meer info

Gerelateerde Artikels