Binnenkort is het weer volop Winterpret, ook in het Winter Pop-dorp!

De maand november wordt in schoonheid afgesloten: op vrijdag 30 november wordt met veel toeters en bellen Winterpret geopend! Dat is meteen het eerste weekend van het Winter Pop-dorp, in aanloop naar de wekenlange festiviteiten in het centrum van Brussel en de verschillende wijken.

Winterpret, het niet te missen eindejaarsevenement van de Stad Brussel, strijkt van 30 november tot 6 januari neer in de straten van het stadscentrum. Kom de rijkelijk versierde kerstboom en het klank- en lichtspel versie 2018 op de Grote Markt ontdekken! Van aan de Grote Markt tot aan de Vismet worden kleurrijke lampjes opgehangen en kraampjes opgebouwd. Op het Muntplein wordt een overdekte schaatsbaan aangelegd. En in de loop van die periode zullen nog heel wat andere installaties en animaties in de stad opduiken. De feestelijke opening wordt met muziek en licht gevierd tijdens een artistieke optocht die, in het bijzijn van de Brusselse overheden, het volledige parcours zal afleggen. Eregast tijdens deze editie: Finland, het land dat zo gewend is aan sneeuw! Kom kennismaken met de feestelijke folklore en de lekkerste gerechten. Vorig jaar trok het evenement meer dan 2,5 miljoen bezoekers. Zij proefden en genoten met volle teugen van de gezelligheid in de stad, en dat alle dagen tussen en 12 en 22 uur. Op het parcours zijn trouwens ook tentoonstellingen te bewonderen: ‘The Grand Place to be’ in het Broodhuis, de verrassende kostuumcollectie van Manneken Pis in de GardeRobe MannekenPis, de tentoonstelling ‘Van Gogh, The Immersive Experience’ in de Beurs en ‘RESISTANCE’ in de CENTRALE.

WINTER POP

Sinds vorig jaar organiseert de Stad Brussel op initiatief van de nieuwe schepen van Toerisme tijdens Winterpret het Winter Pop-dorp, dat de magie van de eindejaarsperiode in alle wijken tastbaar moet maken. Het gaat om een rondtrekkend dorpje dat baadt in licht en gezelligheid. Het trekt achtereenvolgens naar de Squares (30/11>2/12), de Marollen (7>9/12), Neder-Over-Heembeek (14>16/12) en Laken (19>22/12). Er staat heel wat gratis culturele animatie voor het hele gezin op stapel (sprookjes, muziek, circus, …). Net als de hapjes wordt die aangeboden in samenwerking met de wijkverenigingen. We hopen iedereen daar te ontmoeten!

Meer info

 

Gerelateerde Artikels