Winterpret in de wijken

De festiviteiten rond Winterpret starten op 24 november vanaf 18 uur in het hart van Brussel. Dit jaar lanceert de nieuwe schepen van Toerisme iets nieuws! Dankzij het pop-up dorp Winter Pop, strijkt Winterpret voor het eerst neer in de wijken (de Squares, Haren, Neder-Over-Heembeek en Laken).

Al meer dan 15 jaar neemt Winterpret bezit van het stadscentrum. In al die jaren is het evenement langzaam uitgegroeid tot dé winterafspraak die jaarlijks meer dan anderhalf miljoen Belgische en buitenlandse bezoekers trekt. Blikvangers: de kerstboom op de Grote Markt, de schaatsbaan op het Muntplein, het reuzenrad op het Sint-Katelijneplein en de talloze houten kraampjes. Nu is er dus iets nieuws: Winter Pop.

Het pop-up dorp brengt het beste van Winterpret naar de wijken: animatie voor het hele gezin, lekkernijen, feestverlichting en knusse sfeer. Winter Pop kiest elk weekend – vrijdag (16 – 22 uur), zaterdag en zondag (12 – 18 uur) – een andere wijk uit. Alles gaat van start in de wijk van de Squares tussen 24 en 26 november. Van 1 tot 3 december is het de beurt aan Haren. Van 8 tot 10 december verhuist het pop-up dorp naar Neder-Over-Heembeek. En van 15 tot 17 december is het in Laken te gast. Het programma werd uitgewerkt in samenwerking met lokale spelers, die in elke wijk thuis zijn. Dit bijzondere initiatief ligt in de lijn van het streven naar decentralisering, waarvoor Karine Lalieux al langer ijvert om de activiteiten – net als Insifon en Nuit Branche – voor een zo breed mogelijk publiek toegankelijk te maken. De wijkbewoners worden uitgenodigd om tot 31 december in het stadscentrum te komen meevieren.

Hopelijk laten bezoekers de culturele instellingen in de buurt van het parcours niet links liggen! Zo is er de tentoonstelling Private Choices in de CENTRALE, de expo Face B Side in La Bellone, de expo Pompeï in de Beurs, Baudelaire >< Brussel in het Museum van de Stad Brussel en Reflection by Lespagnard in het Museum voor Mode & Kant. De Stad Brussel houdt dus zeker geen winterslaap, maar wordt eens te meer een bruisend centrum! Cultuur en ontspanning zullen gezellig in elkaar overlopen…

Eregasten tijdens deze editie: Mongolië en de stad Tirana. Zo krijgt dit evenement ook een internationale dimensie. Er staan ook dit jaar weer heel wat ludieke en gezellige activiteiten gepland. Bekijk het volledige programma hier.

 

 

Gerelateerde Artikels