Win een Pass voor het Brussels Art Film Festival!

In samenwerking met het Hoger Instituut voor de Studie van de Beeldtaal (ISELP) en het Centrum voor de Kunstfilm, pakt het Brussels Art Film Festival uit met een overtuigende nieuwe editie. Het festival loopt van 16 tot 19 november in het ISELP, Cinematek en BOZAR. We geven 5 Passen weg. Sleep ze in de wacht!

Laten we het BAFF nog even voorstellen. Het festival heeft al 17 edities achter de rug en kreeg in 2016 een nieuwe naam. Dat vertelden we hier al. Het originele festival is in zijn genre uniek binnen het Brusselse cultuurlandschap. Het geniet de steun van de schepen van Cultuur, net als tal van andere filmfestivals: het BIFFF, het Brussels Short Film Festival, Pink Screens, Tels Quels, l’Heure d’été, Massimadi,… Films, de diversiteit van de festivals en van de thema’s die ongecensureerd worden belicht, maken ongetwijfeld mee de rijkdom van Brussel uit.

Voor het BAFF gaat op 16 november het doek op in BOZAR. Maurizio Cattelan: Be Right Back van Maura Axelrod, gaat daar in nationale première.

De competitie omvat 14 langspeel- en kortfilms rond kunst. Telkens is er een link met België. Van 17 tot 19 november 2017 in het ISELP en CINEMATEK. Schilderijen, literatuur, beeldende kunsten, film, muziek en portretten van kunstenaars vormden een bron van inspiratie voor deze recente realisaties (2016-2017). Het festival opent met La Langue rouge van Violaine de Villers: een portret van de Belgische schilder Walter Swennen, die bekend stond om zijn grappige en conceptuele doeken. Ook andere kunstenaars – zoals Ray Richardson, Arno en Bernard Villers – worden voor het voetlicht geplaatst. Tijdens de meeste vertoningen zullen de filmmakers aanwezig zijn. Op het einde van het festival reikt een internationale jury de prijzen uit. In die jury zetelen: de Belgische danseres en choreografe Michèle Noiret; scenarioschrijver, regisseur en acteur Bruno Podalydès; en beeldend kunstenaar Johan Muyle.

Het festival wordt in BOZAR afgesloten met Nothingwood van Sonia Kronlund. Daarin staat de Afghaanse acteur, regisseur en producent Salim Shaheen centraal. Ook niet te missen: een Master Class rond het filmen van performancesmet Julien Devaux. Op zaterdag 18 november in het ISELP. De allerkleinsten (vanaf 5 jaar) zijn eveneens welkom! Tijdens Ramène tes oreilles worden kortfilms voor jonge kijkertjes vertoond. En verder: internationale films buiten competitie, ontmoetingen, schoolvoorstellingen, een cyclus rond de geschiedenis van de kunstfilm en een uitstap naar Plaza Art in Bergen.

We geven 5 Passen voor het festival weg! Wie kans wil maken op een pass, stuurt zijn of haar gegevens vóór zondag 10 november middernacht door naar newsletter.culture@brucity.be. De winnaars ontvangen vóór 13 november een mailtje ter bevestiging.

Meer info

Gerelateerde Artikels