WEDSTRIJD : 5 gesigneerde exemplaren van “Le vent du boulet”

Maak kans op een van de vijf gesigneerde exemplaren van het nieuwe boek van de Brusselse schrijfster Nathalie Stalmans: ‘Le vent du boulet’. Het fictieve verhaal is gebaseerd op ware feiten. Het boek schetst een beeld van het dagelijkse leven in het Brussel uit de 18de eeuw.

Na ‘Finis Terrae’, dat we hier al eerder vermeldden, blijft Nathalie Stalmans de geschiedenis van Brussel vertellen in ‘Le vent du boulet’. Het verhaal begint twee eeuwen geleden in het hart van de stad. ‘In 1796, in de chaotische nasleep van de revolutie, bereikt een buitenlander Brussel. Hij werd bij zijn geboorte afgestaan, en is op zoek naar zijn moeder. Eigenlijk heeft hij maar één adres in handen. Dat van een huis in de Nieuwstraat, waar twee gezinnen wonen. Wie van de bewoners is zijn moeder? Barbe, de kokkin? De voormalige kloosterzuster Elisabeth? Of de welgestelde Anastasie?’

Die drie vrouwen dompelen ons onder in de woelige geschiedenis van Brussel tijdens de tweede helft van de 18de eeuw. De roman speelt zich af in een huis dat intussen werd geklasseerd. De Nieuwstraat had in die periode nog een residentiële functie. Alle personages in de roman hebben ooit echt bestaan. Nathalie Stalmans haalt haar inspiratie uit de archieven.

Het boek verscheen bij Genèse Edition (Brussel en Parijs) en is haar vierde roman. De eerste drie verschenen bij Terre de Brume (Dinan). Haar vorige roman ‘Finis Terrae’ werd genomineerd voor de Prix des Lycéens 2017. Nathalie Stalmans studeerde geschiedenis en oude talen in Brussel, Dublin en Oxford. Als researcher bij het Nationaal Fonds voor Wetenschappelijk Onderzoek, schreef ze een scriptie rond Ierland in de vroege Middeleeuwen. Haar romans spelen zich vaak af in Brussel, waar ze woont. Dat is ook de reden waarom we het in deze Nieuwsbrief over haar wilden hebben.

Wie kans wil maken op een door de auteur gesigneerd exemplaar, stuurt zijn of haar gegevens vóór 12 februari om middernacht door naar: newsletter.culture@brucity.be. De winnaars ontvangen een mailtje en worden uitgenodigd om hun exemplaar op te halen in het Stadhuis (Grote Markt, 1000 Brussel).

Gerelateerde Artikels