Wanneer het spookt in het Stadhuis …

Brussels verhalenverteller Dominique Brynaert is de schrijver van het nieuwe boek Le Bal des décapités (“Het bal der onthoofden”), dat in november bij uitgeverij Maelström verschijnt. Het boek bestaat uit drie wonderlijke verhalen die zich afspelen in het prachtige Stadhuis van Brussel.

7. Le bal des décapités full“Een Brusselse journalist zet zijn leven op het spel wanneer hij zich tijdens het ‘Bal der onthoofden’ onder honderden geesten mengt … Jules Anspach, burgemeester van de Stad Brussel, krijgt af te rekenen met een eigenaardig en intrigerend personage dat de overwelving van de Zenne niet ziet zitten … De zoon van een rijke brouwer smeedt op een kerkhof een pact met een onbekende om het huwelijk waartoe zijn vader hem dwingt te saboteren …” Dat is een klein voorsmaakje van wat de drie verhalen voor de lezer in petto hebben. Dominique Brynaert neemt ons in Le Bal des décapités mee doorheen een wonderlijk Brussel.

Als journalist voor verschillende media is Dominique Brynaert al meer dan 25 jaar geregeld op tvbrussel te zien. Jarenlang verdiepte hij zich in het erfgoed, de folklore en cultuur van Brussel. In 2008 waagt hij zich aan een nieuwe bezigheid en wordt hij verteller. Zijn passie voor het schrijven en zijn rijke verbeelding brengen hem ertoe zijn eigen verhalen te schrijven en te vertellen. Voor de verhalenwandeling die in maart 2014 plaatsvond, bedacht de schrijver de drie verhalen in dit boek, dat op 27 november in het Stadhuis – dé inspiratiebron voor het werk – door de auteur wordt voorgesteld.

Le Bal des décapités verschijnt in pocketformaat in de collectie Booklegs van uitgeverij Maelström. De Booklegs-collectie bestaat uit poëtische voorleesverhalen die de uitwisseling tussen schrijver en publiek in de hand werken. Ze worden aan de democratische prijs van € 3 verkocht tijdens voorleessessies en optredens, maar zijn ook verkrijgbaar in boekhandels in België, Frankrijk en Québec, net als bij uitgeverij Maelström zelf, in Etterbeek. Le Bal des décapités is het 43e boek in de reeks die volledig in het teken staat van Brussel: “Bruxelles se conte, histoires urbaines à dire”, een ode aan de Stad, door vertellers en schrijvers die haar “verhalende ziel” verwoorden.

Le Bal des décapités van Dominique Brynaert, Bookleg # 43, Maelström reEvolution, Brussel, 2014.

Boekvoorstelling  « Le Bal des décapités »
Donderdag 27 november
18u > 20u30
Vrije ingang

Gotische Zaal
Stad Brussel, Grote Markt
1000 Brussel

 

Gerelateerde Artikels