Wanneer de geschiedenis wordt verteld in het Stadhuis

“Ecrire l’Histoire”, het Salon du Livre d’Histoire de Bruxelles, strijkt met de steun van het schepenambt voor cultuur in het weekend van 19 en 20 november voor zijn tweede editie neer in het prestigieuze kader van het Brusselse stadhuis. Meer dan 120 auteurs, waaronder Stéphane Bern, tekenen present.

De eerste editie van dit salon omtrent het geschiedenisboek, werd vorig jaar gehouden op de Coudenberg, in de restanten van het paleis van Karel V. Een namiddag lang deelden 80 auteurs er hun passie voor geschiedenis met het publiek. Gesterkt door dit succes verdubbelt het salon dit jaar zijn programma en brengt het twee namiddagen met activiteiten.  Dit rondreizende salon vindt dit jaar plaats in het Stadhuis, meesterwerk van de 15de-eeuwse gotiek.

Meer dan 120 Belgische en Franse auteurs zullen tijdens dat weekend aanwezig zijn om u te vertellen over hun boeken: historici, journalisten, romanschrijvers, auteurs van jeugdliteratuur, jonge auteurs, scenaristen en illustratoren. Ecrire l’Histoire bevoorrecht werken die een grote historische kwaliteit tonen en toch toegankelijk blijven voor iedereen. Er is dus voor elk wat wils. Lezingen en meer intimistische gesprekken met auteurs alsook rondleidingen door het Stadhuis staan eveneens op het programma.

Voor de tweede keer zal Prinses Esmeralda van België de meter zijn van dit salon.

Ecrire l’Histoire is een initiatief van de Club de l’Histoire Patrick Weber.

Meer info

Gerelateerde Artikels