Vrijkaarten cultuur voor senioren

5_Ticket-SeniorsVanaf deze maand oktober stelt de Stad Brussel heel wat vrijkaarten voor culturele voorstellingen ter beschikking van senioren, die op het grondgebied van de stad gedomicilieerd zijn. De tickets zijn geldig voor het seizoen 2014-2015. Dit initiatief sluit aan bij de gewoonlijke kortingen voor senioren in de Brusselse culturele centra.

Sinds vorig jaar is het aanbod voor kortingen gevarieerder geworden. Naast een rijk gevuld theaterprogramma wordt nu immers ook dans en opera aangeboden. Er zijn dit jaar 1.280 gratis tickets ter beschikking en twee bijkomende instellingen die aan het initiatief deelnemen: BOZAR en het Théâtre des Tanneurs. Het Théâtre royal du Parc, het Théâtre des Galeries, het Théâtre de la place des Martyrs, het Théâtre National, de KVS, de Koninklijke Muntschouwburg, het Théâtre de Poche, de Brigittines en Cultureel Centrum De Rijke Klaren boden al vrijkaarten voor senioren aan. Dat betekent concreet dat alle senioren recht hebben op twee vrijkaarten in twee centra naar keuze, zolang er plaatsen beschikbaar zijn. Hierop zijn twee uitzonderingen: voor het theater op het Théâtre de la place des Martyrs gaat het om een jaarlijks abonnement voor 6 voorstellingen. Voor de Munt kiezen senioren een specifieke voorstelling en datum. Bij alle andere instellingen halen senioren eerst hun tickets af en dan reserveren ze tijdens het seizoen zelf voor een voorstelling naar keuze.

De tickets kunnen afgehaald worden bij het Museum voor het Kostuum en de Kant (Violetstraat 12 – 02 213 44 50) van dinsdag tot zondag tussen 10 en 17 uur. De regeling geldt vanaf dinsdag 7 oktober voor senioren die nog geen gebruik maakten van deze vrijkaarten en vanaf dinsdag 14 oktober voor senioren die vorige jaren al vrijkaarten ontvingen. Om vrijkaarten te kunnen ontvangen, moeten senioren gedomicilieerd zijn op het grondgebied van de Stad Brussel, minstens 65 jaar oud zijn en in het bezit van hun identiteitskaart. Als iemand voor een hele groep kaarten wil afhalen, moet hij dus de identiteitskaarten van alle betrokken personen meebrengen. En dan maar uitkijken naar prachtige culturele avonden!

Gerelateerde Artikels