Neem deel aan de vijfde editie van Carte de Visite | ARTopenKUNST

Amateur beeldend kunstenaar of gevestigde waarde? Inwoner van Brussel of actief in een atelier in de stad? Zin om werken aan een breed publiek te tonen? De Stad Brussel geeft kunstenaars de kans om tijdens het weekend van 9 tot 11 februari 2018 drie werken tentoon te stellen op een centrale en gratis toegankelijke locatie: de voormalige Vanderborght-gebouwen. Jaarlijks nemen zowat 280 kunstenaars en 5.000 bezoekers aan het evenement deel. Let op: het aantal plaatsen is beperkt. Aarzel niet langer en dien een kandidatuur in!

Carte de Visite | ARTopenKUNST is een kunstenaarsparcours in Brussel. Aangezien het grondgebied van de stad uitgebreid is en niet alle kunstenaars uit de verst afgelegen wijken Brussel regelmatig bezoeken, wilde de schepen van Cultuur alle artiesten op een centrale locatie samenbrengen. De voormalige Vanderborght-gebouwen omvatten zowat 6.000 m² tentoonstellingsruimte, die sinds 2013 een weekend lang in het teken staat van lokaal talent. Inschrijven is gratis en er zijn geen selectieprocedures. Amateur beeldend kunstenaars en gevestigde waarden (ouder dan 18 jaar): alle disciplines en niveaus zijn van harte welkom!

De toegankelijke en gratis collectieve tentoonstelling lokt jaarlijks om en bij de 5.000 bezoekers. De kunstenaars worden aangemoedigd om aanwezig te zijn en krijgen zo de kans belangstellenden uit de vier windstreken, talloze artiesten en andere vakmensen uit de sector de ontmoeten. Een buitenkans om zichzelf te profileren en nieuwe contacten te leggen! Kers op de taart: twee prijzen ter waarde van € 1.000 worden op het einde van het weekend door de schepen van Cultuur uitgereikt nadat bezoekers én kunstenaars hun stem uitbrachten.

De oproep is gericht aan Brusselse artiesten die minstens 18 jaar oud zijn. Sinds 27 oktober en tot 3 december zijn online inschrijvingen mogelijk via www.cartedevisite.brussels. Er kunnen slechts 280 kunstenaars inschrijven. Daarna wordt een wachtlijst opgesteld.

 

Gerelateerde Artikels