Vauxhall: projectoproep

Na vier jaar van zorgvuldige restauraties wordt de Vauxhall in het Warandepark deze zomer opnieuw publiek toegankelijk. De locatie krijgt een culturele bestemming. Om de programmatie in te vullen, lanceert de Stad Brussel een projectoproep voor culturele initiatieven.

Misschien heeft u ze nooit opgemerkt: de Vauxhall in het hart van het Warandepark, net naast het Koninklijk Parktheater. Kenmerkend is de structuur in groen houten traliewerk in Lodewijk XVI-stijl. In de 18ste eeuw was het een plek van vermaak, die al jaren in verval was geraakt. De uitzonderlijke en tegelijk zo miskende site werd gerestaureerd (sinds 2012) op initiatief van de cel Historisch Erfgoed van het departement Stedenbouw. Nu de werken binnenkort klaar zijn, wil de Stad Brussel de openluchtlocatie haar initiële functie teruggeven via een voor iedereen toegankelijke culturele programmatie met specifieke aandacht voor gezinnen.

Via de vzw Brufeest, die voor de Stad actief is, wordt een projectoproep gelanceerd. Die houdt verband met de programmatie voor de zomer van 2017. Het budget bedraagt maximaal € 80.000. Kandidaturen moeten vóór 9 april worden ingediend. De oase van groen en de adembenemende architectuur garanderen zowel de artiesten die zich aandienen als het publiek een unieke ervaring.

Binnenkort hier meer info

 

 

 

Gerelateerde Artikels