Vaux-Hall opent zijn deuren

Deze zomer verrijken een nieuwe zaal en een nieuw event het culturele aanbod van stad Brussel. Op 30 juni wordt immers de Vaux-Hall ingehuldigd, deze voormalige ontmoetingsplek in openlucht dateert van het begin van de 20ste eeuw en bevindt zich in het hartje van het Warandepark. Vijf jaar minutieuze restauratiewerken hebben deze plek haar luister van weleer terugbezorgd. Stad Brussel heeft beslist om haar ook opnieuw haar originele functie te geven en haar volledig aan cultuur te wijden. Vanaf 1 juli tot 20 augustus wordt u tijdens het weekend het gratis programma Vaux-Hall Summer aangeboden met dans, filmvoorstellingen en allerlei spelletjes.

Op minder dan drie jaar tijd werden, verspreid over de stad, verschillende culturele locaties geopend. In de verschillende wijken bieden zij nieuwe infrastructuur en nieuwe instellingen: het nieuwe cultureel centrum Neder-Over-Heembeek aan het Sint-Nikolaasplein, het volledig gerenoveerde cultureel centrum Bruegel in de Marollen, het Théâtre Royal des Cœurs de Bois in Laken en de Garderobe van Manneken-Pis in het stadscentrum. De Vaux-Hall vult dit lijstje aan. Dit beschermd erfgoed was gesloten voor publiek en lange tijd aan zijn lot overgelaten, maar is nu volledig gerestaureerd en wordt opnieuw ter beschikking gesteld van de Brusselaars.

Om er een programma voor uit te werken en het gebouw te beheren had de schepen van Cultuur een projectoproep gelanceerd voor culturele actoren en een winnaar aangeduid. Maar door de omvang van zijn taak heeft die zijn kandidatuur ingetrokken. Bijgevolg is het de dienst Cultuur zelf die voor de maanden juli en augustus onder de noemer Vaux-Hall Summer met respect voor deze plek een programma voor jong en oud heeft uitgewerkt, en dit in samenwerking met drie Brusselse culturele actoren: Expression Latina Dance Company, Un Soir… Un Grain asbl en het Brussels Games Festival. Zo werkt Brussel verder aan zijn voornemen om Brusselse kunstenaars en culturele actoren te ondersteunen en cultuur in al haar vormen voor iedereen toegankelijk te maken.

De inhuldiging vindt plaats op 30 juni om 19 u. in een belle-époquesfeer. Jullie zijn van harte uitgenodigd.

De programmering van Vaux-Hall Summer start op 1 juli. Het programma:

Elke zaterdag
Van 16 tot 17 uur: initiatie salsa en/of bachata
Van 17 tot 21 uur: dansfeest met DJ, “Alors on danse?”
Van 22 uur tot middernacht: projectie van kortfilms

Elke zondag
Van 13 tot 18 uur: spelnamiddag
Speciale dagen: 23/07 – Les imaginaires (rollenspel en Cie) & 30/07 – Les jeux de demain

Meer info

Gerelateerde Artikels