Vaux-Hall Summer: afspraak tijdens het weekend in het Warandepark

Het Vaux-Hall festival is terug, met nóg meer toeters en bellen! Na de succesvolle eerste editie tijdens de weekends van juli en augustus vorig jaar, wordt de Vaux-Hall Summer in 2018 al in juni én op vrijdagavond opgestart. Tot 19 augustus worden er heel wat gratis culturele activiteiten georganiseerd.

Na een minutieuze restauratie, heropende de Stad Brussel vorige zomer de Vaux-Hall in het hart van het Warandepark. De locatie kreeg een culturele bestemming. In vroegere tijden stond alles hier in het teken van ontspanning. Tijdens de weekends van de maanden juli en augustus 2017 kon het publiek er terecht voor gratis activiteiten met het hele gezin. Om dat concept in te vullen, deed de schepen van Cultuur toen een beroep op Brusselse culturele organisaties. Dit jaar stelt de Vaux-Hall een 100 % Brussels, uitgebreid en veelzijdig programma voor, helemaal in de sfeer van de locatie.

Muziek, concerten, film, workshops, spelletjes,…

Begin dit jaar werd een projectoproep gelanceerd in de zoektocht naar een origineel concept voor de vrijdagavonden. De Stad besloot die avonden toe te vertrouwen aan het Brussels collectief FTRSND. Op vrijdagavond tussen 18 en 21 uur neemt een klank- en lichtspel de aanwezigen mee op een reis langs Europese steden op de tonen van akoesmatische muziek. FTRSND creëert daarna tot 23 uur een muzikale sfeer met elektronische en eclectische ritmes. Elke zaterdag om 16 uur – óók iets nieuws – verzorgen de solisten van de Muziekkapel Koningin Elisabeth een recital. Tijdens creatieve ‘Art & Fun’ workshops krijgen kinderen onder begeleiding van professionals zin in kunst (van 16.45 tot 18 uur). ’s Avonds, vanaf 22 uur, vertoont de vzw Un soir… Un grain kortfilms. En na de heerlijke brunch op zondagochtend om 11 uur wordt de Vaux-Hall een reusachtig speelterrein, dankzij de organisatoren van het Brussels Game Festival (van 14.30 tot 18 uur).

Vaux-Hall Summer is een cocktail van alles wat cultuur in de Stad Brussel toegankelijk maakt: kwalitatief hoogstaande en gratis activiteiten, openbare ruimte en uiteenlopende doelgroepen.

Meer info

 

 

Gerelateerde Artikels