Koninklijk schrijn

In de zomer strijkt in Brussel op elke ondergrond cultuur neer: op het asfalt aan de Beurs, op het zand langs het Kanaal en op de grasperken van de parken. In het stadscentrum ontvangt het Warandepark twee topevenementen van de gratis cultuurprogrammering van de stad Brussel: Guignolet dans le Parc en Théâtres Nomades, dat zijn tiende verjaardag viert.

Nog meer kriekenlikeur

Vanaf de maand juni is het Warandepark (Park van Brussel) drie namiddagen per week (wo, za, zo) de gastheer voor de 14de editie van het poppentheaterfestival “Guignolet dans le Parc” waarover we het vorige maand hadden. In juli en augustus zijn er vijf voorstellingen per week, van woensdag tot zondag, telkens om 15u30. Behalve in het weekend van 6 en 7 augustus, want dan is er op diverse locaties het festival “Insifon”.

Happy birthday Théâtres Nomades

Het festival Théâtres Nomades pakt voor een tiende en bijzonder kleurrijke editie zijn koffers uit tijdens een extra lang weekend, van 18 tot 21 augustus. Kermiswagens, caravans, berbertenten en circustenten vormen het decor van dit familiale festival. Het is gewijd aan de performancekunst en theater, en brengt tal van kunstenaars en gezelschappen op de been. Het festival is een initiatief van Les Nouveaux Disparus, die een democratische en sociale benadering van kunst hoog in het vaandel voeren.

Gerelateerde Artikels