Textieldesign en overheidsopdracht

8_Exposition-FoulardsIn 2013 deed het Museum van de Stad Brussel een beroep op studenten van de richting textieldesign van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten van Brussel om een halsdoek en een pochet te ontwerpen met de beeltenis van Sint-Michiel om de uniformen van de suppoosten van de stadsmusea op te smukken. Het Museum voor het Kostuum en de Kant stelt nu de tien beste projecten voor op de tentoonstelling In de sporen van Sint-Michiel, die tot 26 oktober toegankelijk is voor het publiek in de Textile-Box.

Twee van de tien projecten werden door een jury geselecteerd en op zijden vierkanten gedrukt. Het gaat om het werk van Victoria Meunier, die zich liet inspireren door de glasramen van de Sint-Michiels- en Sint-Goedelekathedraal en om het project van Elise Peroi, die hulde brengt aan de illustratie en de mythologie. Beide ontwerpen worden vanaf nu door de suppoosten van de stadsmusea gedragen. Bovendien biedt het Museum voor het Kostuum en de Kant ze te koop aan (€ 70 voor de halsdoek, € 30 per pochet).

Het Museum voor het Kostuum en de Kant stelt regelmatig het werk van de studenten van de Academie tentoon, maar deze voorstelling is voor het eerst het resultaat van een echte samenwerking tussen de beide instellingen.

 

In de sporen van Sint-Michiel
18.09.14 > 26.10.14

Museum voor het Kostuum en de Kant
Violetstraat 12 | 1000 Brussel
T + 32 (0)2 213 44 50
Van dinsdag tot zondag van 10 tot 17 uur. Gesloten op maandag.
Toegang: € 4 – verschillende kortingen
Ook te bezichtigen: de jaarlijkse tentoonstelling “Glamour 30’s Fashion Expo” tot 1 februari 2015

Meer info

Gerelateerde Artikels