De tango verovert Brussel

Het Brussels Tango Festival, dat dans en architecturaal erfgoed aan elkaar koppelt, neemt voor zijn 11e editie van 11 tot 27 april zijn intrek op verschillende plaatsen in Brussel. Een unieke gelegenheid om tijdens een initiatie kennis te maken met de wondere wereld van de tango.

Het internationaal gerenommeerde Brussels Tango Festival ontvangt elk jaar dansers en muzikanten van over de hele wereld. Beroemde dansparen en internationaal gerenommeerde muzikanten zullen enkele dagen lang hun kunst beoefenen in de openbare ruimte of op plekken die gekozen werden omwille van hun bijzondere architectuur. Dit kwalitatieve hoogstaande festival is absoluut niet te missen voor de amateurs en de professionals. Maar het is ook een voor iedereen toegankelijk evenement met veel gratis activiteiten in de openbare ruimte. Focus op deze gratis optredens:

Zaterdag 11 april

Les poupées sauvages, van 16.30 tot 17.30 u : voorlezen van de roman van Claire Deville over de verhouding mannen-vrouwen in de tango, door actrice Elsa Taranis, op gitaar begeleid door Camilo Cordoba (Motel One).

Hotel tango, van 18.00 tot 19.00 u : tango-demonstratie door professionele Belgische dansparen in verschillende hotels (Sofitel Le Louise, Thon Hotel Rogier, The Dominican, Bristol Stéphanie, The Stanhope, Motel One, Hotel Bloom).

Zondag 26 april

Tango in het park, van 13.00 tot 17.00 u. : vier initiatiesessies van een uur in de kiosk van het Warandepark (geen inschrijving nodig).

Tango versus HipHop, van 14.00 tot 15.00 u. : een originele battle tussen een koppel tangueros en een duo hiphop-dansers op live muziek door Gerardo Agnese en beatboxer Jungle Baboo op de Grote Markt.

De Nacht van de Maestro’s, van 20.00 tot 21.00 u. : show van 8 Argentijnse dansers en 8 muzikanten van de muziekgroep Silbando Orquesta uit Buenos Aires op de Grote Markt.

Ontdek de rest van de het betalende programma hier.

Van 11 tot 27 april
Van 0 tot 80€
Verschillende locaties
Meer info