Street Art Village tijdens het Brussels Creative Forum

2_STREET-ART-VILLAGE_afficheVoor zijn tweede editie plaatst het Brussels Creative Forum de schitterende diversiteit van het culturele en creatieve aanbod van Brussel in de kijker, en dit op 29 en 30 augustus op de Kunstberg en het SQUARE Brussels Meeting Centre. Dit jaar zal er een Street Art Village staan op de site van het forum. Dit dorp, dat verschillende verenigingen groepeert die actief zijn binnen deze sector, brengt de soms miskende aspecten van de stadscultuur (dans, muziek, graffiti, installaties, design, … ) voor het voetlicht.

Het dorp, waar plaats is voor improvisatie en participatie, brengt verschillende spelers uit de sector samen, die al een dertigtal jaar hun stempel drukken op de Brusselse straten. De VZW Alerte Urbaine zal op het podium demonstraties dans en muziek geven (rap, slam, hiphop, breakdance, beatbox, …). Het collectief Propaganza, specialist in graffiti en street art, zorgt voor live performances en een initiatieworkshop. Design in de stad wordt dan weer voorgesteld door de VZW Costik. Ook de VZW’s Bouillon Kube Collectif en Urbana Project zullen van de partij zijn.

Ten slotte zal Kidsgazette een ruimte speciaal inrichten voor kinderen en hun ouders. Daar zullen uiteenlopende animaties aangeboden worden, zoals een collectieve muurtekening en andere creatieve workshops. Jong en oud vinden er dus ongetwijfeld hun gading.

 

Van 29/08 tot 30/08/2014

Van 11.00 tot 23.00 uur
SQUARE Brussels Meeting Centre
Kunstberg
Gratis toegang

 

 

 

Gerelateerde Artikels