Het Street Art-parcours gaat door op zijn elan

Op het grondgebied van de stad Brussel komen er steeds meer muurschilderingen. Deze bloei is het resultaat van een actief urban art-beleid. Deze maand lanceert het schepenambt voor cultuur een nieuwe projectoproep bij kunstenaars voor een werk van 160 m² op het Portalis-gebouw en nodigt u uit voor twee inhuldigingen, een kleinschalige en een monumentale.

Nieuwe projectoproep

De stad Brussel lanceert een projectoproep in samenwerking met het parket van de procureur des Konings met het oog op de realisatie van een kunstwerk (type stedelijke schilderkunst) op de 16 zuilen van het voorportaal van het Portalis-gebouw (Quatre Brasstraat 7, 1050 Brussel). Het gebouw huisvest diverse gerechtelijke diensten waaronder het parket van de procureur des Konings, de rechtbank van eerste aanleg van Brussel en de justitiehuizen. De oproep loopt tot 10 oktober en is toegankelijk voor alle meerderjarige personen, zowel particulieren als collectieven. Het werk mag abstract zijn of figuratief, maar moet het neutraliteitsprincipe van het gerecht respecteren (geen tendentieuze of stigmatiserende inhoud). Het werk moet geschilderd worden op de 16 zuilen, samen goed voor 160 m². Meer info binnenkort op de website van de Stad Brussel.

Twee Street Art-projecten, twee schaalgroottes

Op 13 september huldigen we in het stadscentrum een nieuw parcours in met miniatuurwerken van de Spaanse kunstenaar Isaac Cordal. De kunstenaar staat bekend om zijn miniatuur cementsculpturen die in de stedelijke ruimte in scene gezet worden met een kritische blik op de maatschappij. Hij werd uitgenodigd door Stad Brussel om een tiental kunstwerken in de publieke ruimte te plaatsen, ter gelegenheid van het Détours Festival (13>17 september) geweid aan de hiphopcultuur. Deze kleine kunstwerken zullen tijdens een geleide wandeling aan u voorgesteld worden. Om ze te komen ontdekken spreken we af naast de Beurs, in de Mausstraat, om 18 uur.

Op 14 september om 12.30 uur inaugureren we met groot vertoon de monumentale muurschildering van de kunstenaar Gola Hundun op het gebouw H van de Campus Solbosch van de Université Libre de Bruxelles, in aanwezigheid van 2000 nieuwe studenten van de eerste bachelor. Gola Hundun is de laureaat van de projectoproep die in mei 2017 werd gelanceerd door het schepenambt voor cultuur in samenwerking met de ULB.

 

 

 

Gerelateerde Artikels