Street art, van vloer tot plafond

Dit jaar ziet Brussel her en der streetartprojecten opduiken. Deze maand nodigen we u uit om de muurschildering van Pso Man te ontdekken die sinds 31 augustus de M.U.R. aan de Kiekenmarkt siert. Ook een must is het werk van Ben Wilson, live te bewonderen in Bockstael, van 14 tot 16 september.

De Luikse kunstenaar Pso Man heeft zich de nieuwe openlucht tentoonstellingsruimte voor street art, de M.U.R., ter hoogte van de vroegere GB 58, toegeƫigend. Zoals we reeds eerder aanhaalden, bestaat het in Parijs ontstane concept erin dat een oud reclamebord tot kunstwerk wordt omgevormd doordat er regelmatig creaties in plaats van affiches op worden aangebracht. De M.U.R., een initiatief van de vzw Costik gesteund door de stad Brussel, werd in juli jongstleden ingehuldigd met een werk van MATAONE. De bedoeling is om meer street art in de straten van Brussel te brengen. Tijdens dit eerste jaar worden uitsluitend Belgische of in Belgiƫ verblijvende kunstenaars voorgesteld. De herinnering aan deze werken wordt bewaard op de website lemurbrussels.com. De M.U.R. wordt ook gesteund door Urbana en Montanashop. We zijn overigens erg te spreken over het ambitieuze fresco met 40 gezichten van het schilderscollectief Urbana, te bewonderen in de Ravensteinstraat. Knap werk!

psoman

Pso Man – M.U.R. – 2016

mataone

MATAONE – M.U.R. – 2016

Londens kunstenaar Ben Wilson, bekend om zijn miniatuurschilderingen op kauwgomplakjes, buigt zich van 14 tot 16 september over de stoepen van de Bockstaelwijk in het kader van een bewustmakingsactie van Openbare Netheid. Kom dat zien!

benwilson

Ben Wilson – 2016

Gerelateerde Artikels