Street Art in stroomversnelling

De stad Brussel timmert ijverig verder aan haar streetartparcours. Afgelopen oktober dook een nieuwe monumentale muurschildering op in de buurt van het Noordstation. Nog een andere verscheen op de M.U.R. BRUSSELS, bij Parking 58. Hou zeker de decembereditie in de gaten, want daarin worden nieuwe oproepen aangekondigd!

Vorige maand wisten we u al te vertellen dat de Poolse kunstenaar Sainer, van het collectief ETAM CRU, haar creativiteit is komen botvieren in Brussel. Op zo’n tien dagen tijd en met een kleine 150 liter verf toverde de artieste een werk van 400 m² op het gebouw van het ACV Openbare Diensten, op de hoek van de Simon Bolivar- en de Helihavenlaan. Het werk kwam tot stand in samenwerking met de vzw ‘Une Ville en Couleurs’.

sainer

Op de M.U.R. Brussels, aan de Kiekenmarkt, mag een hedendaagse kunstenaar iedere maand een nieuwe, tijdelijke muurschildering aanbrengen. En dit jaar gaan alleen Belgen met die eer aan de haal. Eerder konden MATAONE, PSO MAN en AIEN7 & EBO het voormalige reclamepaneel al omvormen tot openluchtmuseum. Sinds 26 oktober is het de beurt aan SOMEY. Een niet te missen buitenkans!

somey-le-mur-2016

Deze initiatieven maken deel uit van het steetartparcours waar het schepenambt voor Cultuur al drie jaar lang aan werkt. En om onze wijken een verdere cultuur- en kleurboost te geven, komen er weldra ook nog nieuwe projectoproepen aan.

Gerelateerde Artikels