Welkom op Showmeur Island

Na het succes van hun eerste toneelstuk ‘La vie c’est comme un arbre’, presenteren de Voyageurs sans Bagage ‘Showmeur Island’, een nieuwe, knotsgekke komedie. Te ontdekken van 11 tot 28 november in Espace Magh.

‘Showmeur Island’, met regie en scenario van Mohamed ALLOUCHI, Rachid HIRCHI en Fionn PERRY, neemt ons mee naar het jaar 2045 waar de pensioenleeftijd is opgetrokken tot 85 jaar. De helft van de bevolking is werkloos terwijl de andere helft 15 uur per dag moet werken. In deze niet zo verre toekomst, die wordt gekenmerkt door een ware “werkloosheidsfobie”, komen Valerie, een ambitieuze manager, Mohamed, een verbitterde boekhouder en Christophe (aka Cri-Cri-Minel), bestuurder van vorkheftrucks van vader op zoon, zonder werk te zitten. Gelukkig voor hen bestaat er een paradijs op aarde waar werklozen opnieuw op de rails worden gezet: Showmeur Island. Via een herinschakelingsprogramma in verschillende stappen (‘le Cercle des Chômeurs Disparus’, ‘Pédaler c’est Gagner’ of ‘Questions pour un Chômeur’) worden werklozen geholpen om die zo schaars geworden nieuwe baan te vinden. Maar verbergt het eiland niet iets anders?

Na een internationale tournee van drie jaar die meer dan 30.000 toeschouwers op de been bracht, wat hen meteen de titel van ‘Brusselaars van het jaar’ opleverde, zijn de ‘Voyageurs sans Bagage’ opnieuw te gast in Espace Magh. Het stuk wordt gebracht door Mohamed ALLOUCHI, Naura DARCHAMBEAU, Karen DE PADUWA, Rachid HIRCHI, Caroline LAMBERT (afwisselend met Audrey DEVOS), Omar MELLOUL, Ilyas METTIOUI, Mohamed OUACHEN en Fionn PERRY.

De schepen van Cultuur ondersteunde het gezelschap al ter gelegenheid van de eerste voorstelling in het kader van 50 jaar Marokkaanse migratie en bracht zo een eerbetoon aan het mooie parcours van het toneelstuk. De schepen was bijzonder gecharmeerd door de benadering van het thema en de Brusselse verankering van het stuk, naar het voorbeeld van de toneelstukken ‘Le Mariage de Lila’ van de Nouveaux Disparus en ‘Exils 1914’ van toneelgezelschap MAPS. Ook dit jaar steunt de schepen van Cultuur het gezelschap, met stimulansen om ook in andere Brusselse wijken te spelen. Wordt vervolgd …

Van 11 tot 28/11
Van woensdag tot zaterdag
Om 20u

Espace Magh
Priemstraat 17
1000 Brussel
Meer info op www.lvsb.be

Gerelateerde Artikels