Ruimte voor aanstromend ontwerptalent !

7_Textile_Box (e) Hannah De CorteHet Museum voor het Kostuum en de Kant doet een oproep aan ontwerpers in België voor zijn nieuwe tentoonstellingsruimte voor hedendaagse textielontwerpen: Textile Box. De oproep geldt vanaf nu bovendien voor twee jaar, van 2015 tot 2016.  

In mei 2014 werd de 50 m² grote tentoonstellingsruimte voor hedendaagse textielontwerpen van het Museum voor het Kostuum en de Kant na tien jaar omgedoopt tot Textile Box:een nieuwe naam en een nieuwe selectieprocedure voor de ontwerpers, die voortaan hun werk zullen tentoonstellen in een ruimte die is opgevat als platform, laboratorium en uithangbord voor hedendaagse textielontwerpen.

Om deze nieuwe aanpak vorm te geven, besloot het museum de hulp in te schakelen van ontwerpers via een projectoproep die begin dit jaar werd gelanceerd. Geïnteresseerden kunnen hun dossier voorleggen aan een vakjury uit de mode- en textielwereld. In het kader van de oproep krijgen de ontwerpers de kans een solotentoonstelling te geven in het museum. Bovendien neemt de Stad alle productie-, promotie- en beveiligingskosten voor haar rekening.

Elk jaar krijgen twee artiesten de kans hun werk zo’n 3 maanden lang aan het grote publiek voor te stellen. Vorig jaar nog gold de oproep enkel voor het jaar 2014, maar voortaan geldt de oproep voor twee jaar of vier tentoonstellingsperiodes (van midden mei tot midden augustus en van december tot februari) in 2015 en 2016.

Surf voor alle informatie en voorwaarden naar het website. Geïnteresseerden kunnen zich nog tot 13 januari 2015 kandidaat stellen.

Meer info

 

 

Gerelateerde Artikels