De Belgische kunstenaars laten van zich horen

Ter gelegenheid van “2018. Jaar van de Contestatie” ontvangt het oude Vanderborghtgebouw van 10 mei tot 10 juni de tentoonstelling “REVLT!”. Dit initiatief van de vzw 3 Miles UP en Studio Gondo, met de medewerking van de Stad Brussel, vroeg aan een hele rist artiesten om hun verzet tot uiting te brengen. En dat aan de hand van affiches, een van dé communicatiemiddelen tijdens Mei ’68.

“Wat is vandaag uw revolte”, met die vraag peilt de tentoonstelling naar wat de 35 deelnemende kunstenaars drijft, wat er bij hen leeft, hoe ze zich engageren. Aan de hand van een multidisciplinair traject wil ‘REVLT!’ (lees als ‘revolte’) nog eens benadrukken welke rol de kunstenaar speelt in de ontwikkeling van onze hedendaagse samenleving, dankzij debat en uitwisseling, en door opvattingen die voortvloeien uit creaties tegenover elkaar te plaatsen. Originele affiches, foto’s, urban art en beeldende kunst, ze passeren stuk voor stuk de revue. Onder de vleugels van het kabinet van de schepen van Cultuur stelt het oude Vanderborghtgebouw zijn 6.000 m² expositieruimte open voor verschillende partners.

Om deze tentoonstelling op touw te zetten, werd een oproep gelanceerd onder de Belgische kunstenaars, uit alle kunstvormen. Een onafhankelijk comité met Teresa Sdralevich, Stéphanie Pécourt en Björn Van Poucke maakte de uiteindelijke selectie.

De tentoonstelling past in het programma van het themajaar van de Stad Brussel “2018 Jaar van de Contestatie”. Ze is een eerbetoon aan de affiche als communicatiemedium en loopt gelijktijdig met de expo “Affiches uit de Belle Epoque” van het Museum van de Stad Brussel. De hedendaagse en oude affiches die de Koninklijke Galerijen tonen, zijn een mooie schakel tussen beide tentoonstellingen.

REVLT!
Van woensdag tot zondag
Van 12 tot 19 uur
€ 8 of met korting
Meer info

Gerelateerde Artikels