Projectoproep Nuit Blanche

Met het oog op de volgende editie van Nuit Blanche lanceert de dienst Cultuur van de Stad Brussel op 15 februari een oproep aan Belgische en internationale kunstenaars. Dit jaar vindt Nuit Blanche plaats in de Europese wijk op bekende of juist minder bekende plaatsen. Projecten kunnen ingediend worden tot uiterlijk 30 maart!

Elk jaar palmt Nuit Blanche een hele nacht lang een Brusselse wijk in rond het thema van hedendaagse kunst. Zodra de zon ondergaat, staat een deel van de stad, zowel buiten als binnen, in het teken van de ingrepen en installaties van kunstenaars en hun ongebreidelde verbeelding. Daar komen tienduizenden nachtraven op af.

Nuit Blanche biedt kunstenaars dan ook een uniek podium aan. Het is een creatief, vernieuwend en interactief evenement dat een gedroomd speelterrein is voor kunstenaars. Tegelijk is het ook voor het grote publiek een kans om de stad te herontdekken, zeker omdat het om een populair, volledig gratis event gaat.

De volgende editie vindt plaats op zaterdag 1 oktober 2016. Voor het eerst zal Nuit Blanche neerstrijken in de Europese wijk, een buurt die barst van de prestigieuze en ongewone plaatsen. De oproep omvat zowel voorstellen voor de publieke ruimte als voor binnen doorgaan. Alle disciplines zijn welkom, zolang de projecten maar een hedendaags karakter hebben. Iedereen kan erop reageren, zowel beginnende kunstenaars als gevestigde waarden. We zijn vooral op zoek naar hybride, multidisciplinaire en vernieuwende vormen, die inspelen op de ruimte waarin ze te zien zijn. Per artiest of collectief kunnen meerdere projecten ingediend worden.

Vanaf 15 februari is alle informatie over deze oproep terug te vinden op de website van Nuit Blanche.

 

Gerelateerde Artikels