Bekroonde Brusselse artiesten!

Ter ondersteuning van kunstenaars reiken de Stad Brussel ieder jaar een aantal prijzen uit. Er worden ook tal van projectoproepen gelanceerd. In de afgelopen weken ontvingen vier winnaars een prijs en werd een projectoproep voor Vaux-Hall Summer aangekondigd.

Een mooi visitekaartje

Jaarlijks worden twee prijzen ter waarde van € 1.000 toegekend in het kader van de collectieve tentoonstelling ‘Carte de Visite | ARTopenKUNST’. Een bijkomend duwtje in de rug voor twee Brusselse artiesten (uit 300 inzendingen). Het gaat om amateurs en gevestigde waarden, die gratis en zonder voorselectie worden uitgenodigd om een weekend lang hun werk te tonen in de voormalige Vanderborght-gebouwen. Duizenden bezoekers maken zo kennis met hun realisaties en kunnen op hun favoriete werken stemmen. Ook de kunstenaars zelf brengen hun stem uit. Laureaat van de ‘Publieksprijs 2018’ werd schilder, beeldhouwer en fotograaf Radu Stefan Poleac. Dit jaar eindigden twee artiesten ex aequo voor de ‘Kunstenaarsprijs’: beeldhouwer Lionel Couvrandt en schilder ENCQ. Gefeliciteerd!

Prix Médiatine

Naar aanleiding van de Prix Médiatine loopt er een jaarlijkse wedstrijd voor jonge, Belgische beeldend kunstenaars. De Stad Brussel geeft een jonge artiest de kans om in het Centrum voor Hedendaagse Kunst tentoon te stellen. Laureate van de Prijs van de Stad Brussel 2018 is sound and visual designer Anna Raimondo. Proficiat! Een expo van Anna zal in de box te bewonderen zijn tijdens ‘BXL Universel’.

Lopende projectoproep

We hadden het er vorige maand al over, de oproep met het oog op de vrijdagavondprogrammatie voor de Vaux-Hall Summer (van 1 juni tot 17 augustus) loopt nog tot 9 maart. Een buitenkans voor Brusselse culturele spelers om voor een maximaal budget van 36.000 euro en een origineel concept te bedenken.

Gerelateerde Artikels