“Pompeii, The Immortal City”, een tentoonstelling made in Brussels

Ontdek vanaf 19 april in de Beurs de nieuwe expo “Pompeii, the Immortal City”, die de duizelingwekkende geschiedenis van Pompeï schetst. De productie is volledig in Brusselse handen en de expo wordt in wereldprimeur in Brussel getoond.

Meer dan 100 archeologische vondsten van 2.000 jaar oud, machinemodellen en 3D-reconstructies katapulteren de bezoeker meteen naar de ruïnes van deze antieke Romeinse stad die in 79 na Christus onder de assen van de Vesuvius werd bedolven. Naast deze reis door tijd en ruimte onthult de tentoonstelling ook de kennis die de Romeinen in die tijd hadden van de natuur evenals hun wetenschappelijke en technische vaardigheden.

Deze ambitieuze expo werd volledig bedacht in Brussel, in samenwerking met het Museum van Europa, het Museo Galileo in Firenze, het nationaal archeologisch museum van Napels en het Stad Brussel.

Het tentoonstellingsontwerp werd uitgewerkt in de ateliers van Tempora in Vorst. Tempora, Belgisch marktleider in dit domein, is gespecialiseerd in de realisatie van culturele en historische tentoonstellingen, onder meer “Islam, dit is ook onze geschiedenis!” en “The World of Steve McCurry”. Na het succes van deze laatste expo, die 100.000 bezoekers lokte, besliste de Stad Brussel om opnieuw de deuren van het Beursgebouw voor hen open te stellen.

De Stad Brussel steunt deze projecten met een internationale uitstraling omdat ze het belangrijk vindt om de Brusselse knowhow op het gebied van culturele producties ook in het buitenland uit te dragen.

De tentoonstelling opende de deuren bij de start van Winterpret en loopt nog tot april 2018.

Meer info

 

Gerelateerde Artikels