Passa Porta viert zijn 10e verjaardag

Om zijn tienjarig bestaan te vieren, organiseert het Brusselse internationale literatuurhuis Passa Porta 10 avonden van oktober tot december. Focus op het programma voor november.

10.passa portaSinds 10 jaar nodigt het centrum voor de kunst van het geschreven woord Passa Porta liefhebbers en vakmensen van de literatuur uit om mekaar te ontmoeten, van gedachten te wisselen, mekaar te verrijken en te inspireren in het hart van Brussel en van Europa. Dit meertalige en internationale literatuurhuis vormt een unieke ontmoetings- en werkplaats voor de auteurs en de vakmensen van de sector. Heel het jaar door vinden er conferenties, workshops, gesprekken, performances, boekenvoorstellingen en debatten plaats.

De rijke programmatie voorziet ook in activiteiten buitenshuis, ter gelegenheid van samenwerkingen tussen Passa Porta en andere Brusselse cultuurhuizen zoals De Munt en Bozar. Deze activiteiten werden in het leven geroepen om het publiek kennis te laten maken met internationale schrijvers aan het begin of in het midden van hun carrière, en met de hedendaagse letteren uit de hele wereld. Naast de auteurs die het huis uitnodigt steunt Passa Porta ook de literaire creatie via zijn programma van residenties en zijn laboratorium, het Passa Porta Lab. Elke 2 jaar vindt gedurende 5 dagen het Passa Porta Festival plaats, waarbij het Brusselse, Belgische en internationale publiek, op bekende en onbekende locaties, uitgenodigd wordt literatuur te ontdekken en erover in dialoog te gaan. Het huis werd opgericht in 2004 onder impuls van de literaire organisaties Het beschrijf en Entrez Lire die sinds 2013 verenigd zijn in één enkele structuur, Passa Porta.

10 jaar Passa Porta
Op 5/11, 12/11, 14/11, 20/11 en 26/11 om 20 u
€ 5 tot 7

Programma van de maand november:

  • 05/11 11 Soirée Sagan in Passa Porta: hommage-avond 10 jaar na haar overlijden en 60 jaar na de publicatie van haar eerste roman Bonjour Tristesse, in aanwezigheid van haar zoon Denis Westhoff.
  • 12/11 Read & Meet XL met Sandro Veronesi in Passa Porta: extra large ontmoeting van de leesclub Read & Meet rond de roman Kalme Chaos van Sandro Veronesi.
  • 14/11 Meet the Author: António Lobo Antunes in Passa Porta: ontmoeting met de grote Portugese schrijver in aanwezigheid van Jacques De Decker rond zijn laatste 2 romans Paardenschaduw op zee en Als een brandend huis.
  • 20/11 Grote Passa Porta Literatuurquiz in het BeursKafee: 2e editie van de meertalige quiz over Belgische en internationale literatuur en tien jaar Passa Porta met quizmasters Annemie Tweepenninckx en Eric Russon.
  • 26/11 10 jaar poëzie in Passa Porta met o.a. Serge Delaive, Véronique Bergen, Paul Bogaert, het Brussels Dichterscollectief en “Dichter des Vaderlands” Charles Ducal: dichters die in de loop der jaren hebben samengewerkt met Passa Porta lezen een van hun teksten voor en leggen de evolutie van hun poëzie uit.

Passa Porta
Antoine Dansaertstraat 46
1000 Brussel
Meer info

BeursKafee
A. Ortsstraat 24
1000 Brussel
Meer info

Gerelateerde Artikels