Een projectoproep en twee nieuwe fresco’s voor het Street Art PARCOURS  

In juni lanceerde de Stad Brussel een nieuwe projectoproep: artiesten werden uitgenodigd om drie pareltjes van street art in de Marollen te realiseren. Kunstenaars Kool Koor en Sozyone deden vorige maand trouwens hun intrede in het PARCOURS.

Ter ondersteuning van street art op het grondgebied van de Stad Brussel, financiert de schepen van Cultuur sinds 2013 de productie van werken in de openbare ruimte. Daarvoor wordt jaarlijks een budget van 100.000 euro vrijgemaakt. De werken komen er naar aanleiding van specifieke bestellingen, cartes blanches, projectoproepen of andere vormen van samenwerking. Zo ontstonden meer dan 50 partnerships en zowat 100 fresco’s.

Projectoproep ‘Tunnels’

Onlangs werd een nieuwe projectoproep voor de Marollenwijk gelanceerd. Het is de bedoeling drie fresco’s te laten verschijnen op het plafond van de tunnels aan Nieuwland, de Van der Weydenstraat en de Huidevettersstraat, onder het spoorviaduct. De oproep richt zich tot Belgische en internationale artiesten. Geïnteresseerden kunnen een ontwerp voor één of verschillende tunnels indienen. Kandidaturen worden vóór 15 juli ingewacht bij: streetart@brucity.be. De fresco’s moeten vóór 15 september klaar zijn. Meer weten? Klik hier.

Nieuwe fresco’s

Het Street Art PARCOURS telt twee nieuwe fresco’s, van de hand van Kool Koor en Sozyone. De oorspronkelijk uit New York afkomstige kunstenaar woont al meer dan twintig jaar in Brussel. Kool Koor maakte een kleurrijke, abstracte muurschildering aan huisnummer 17 op de Hooikaai, op een steenworp van de KVS.

De Brusselse artiest Sozyone realiseerde een monumentaal werk in samenwerking met Citydev en de vzw ‘Une Ville en couleur’. Dat is te bewonderen in de François-Joseph Navezstraat 178 in Laken. Daar siert een zwarte kraai met hoed de muren.

Meer info op de website: parcoursstreetart.brussels/nl/

 

Gerelateerde Artikels