Het Street Art Parcours lanceert een nieuwe oproep voor 9 fresco’s in het stadscentrum

Met het oog op de realisatie van 9 kunstwerken op een van de vier omheiningen rond de bouwplaats van het toekomstige administratief centrum lanceert de Stad Brussel een oproep onder artiesten: ‘9 Visions’. De kunstenaars worden uitgenodigd om uiting te geven aan hun visie op Brussel. Kandidaturen worden tot 14 november ingewacht.

Binnenkort zal een omheining van 400 m² worden opgetrokken rond de bouwplaats van het toekomstig administratief centrum. Om die tijdens de duur van de werken te verfraaien, besloot de Stad Brussel de omheining in de drukste straat (Kiekenmarkt) aan Street Art voor te behouden. Negen artiesten worden geselecteerd en uitgedaagd om elk een werk te maken met het bruisende Brussel als centraal thema. De werken zullen minimaal drie jaar zichtbaar blijven. De oproep richt zich tot individuele artiesten en/of kunstenaarscollectieven. De meest uiteenlopende technieken kunnen door elkaar worden gebruikt.

Het Street Art Parcours lanceert niet voor het eerst een projectoproep. In april sierde kunstenaar Alto de zuilen van het Portalis-gebouw (Quatre Brasstraat 7). Deze zomer was er een projectoproep voor de drie tunnels in de Marollenwijk én voor drie openbare toiletten (2 aan het Atomium en 1 aan het Anneessensplein). Daarnaast werden op het gemeentelijk grondgebied fresco’s onthuld van: Bozko, FSTN, KOOL KOOR, Sozyone, Oak Oak, NEAN, Obêtre, HELL’O Monsters e.a. De lange lijst van het Street Art Parcours wordt binnenkort dus met 9 werken uitgebreid!

Meer info en de volledige projectoproep op: www.parcoursstreetart.brussels

Gerelateerde Artikels