5×2 tickets te winnen voor de tentoonstelling ‘Painting After Postmodernism / Belgium – USA’

Meer dan 250 schilderijen die een uniek overzicht schetsen van de hedendaagse Belgische en Amerikaanse creativiteit, samengebracht op één locatie? Een ambitieuze uitdaging voor Brussels galeriehouder Roberto Polo, die daarvoor samenwerkte met de vooraanstaande Amerikaanse kunsthistorica Barbara Rose, tevens curator van de tentoonstelling ‘Painting After Postmodernism / Belgium – USA’. Het werk van 8 Belgische schilders wordt uitzonderlijk aan dat van 8 Amerikaanse schilders afgetoetst in het unieke kader van het vroegere Vanderborght-gebouw, en dat in samenwerking met de Stad Brussel. In aanwezigheid van verschillende kunstenaars ging de tentoonstelling op 15 september open. Deze maand zijn er 5×2 tickets te winnen!

Liefhebbers van schilderkunst en nieuwsgierigen kunnen in het voormalig Vanderborght-gebouw aan de Schildknaapstraat een uitzonderlijke tijdelijke tentoonstelling ontdekken: 256 doeken op groot formaat – gespreid over de 6 verdiepingen en de 6.000 m² van het door de Schepen van Cultuur beheerde pand – dompelen de bezoekers onder in de hedendaagse schilderkunst. De locatie was al eerder te bezoeken tijdens Carte de Visite | ARTopenKUNST, de New Yorkse ‘The Independant’ beurs, de tentoonstelling ‘I Belgi’ en ‘Strokar’. Ook deze keer worden er hoogstaande werken getoond!

Iedere verdieping brengt hulde aan een of meerdere kunstschilders. Er is plaats voor 8 Amerikaanse artiesten: Larry Poons (aan wie het volledige gelijkvloers werd gewijd), Walter Darby Bannard, Karen Gunderson, Martin Kline, Melissa Kretschmer, Lois Lane, Paul Manes en Ed Moses. België wordt vertegenwoordigd door Mil Ceulemans, Joris Ghekiere, Bernard Gilbert, Marc Maet, Werner Mannaers, Xavier Noiret-Thomé, Bart Vandevijvere en Jan Vanriet. De expositie is opgebouwd uit 16 solotentoonstellingen met telkens een tiental werken van de schilder in kwestie. Het geheel vormt één ambitieuze tentoonstelling die de nieuwe stromingen in de schilderkunst wil belichten. In het verlengde van de expositie zullen in de Cinema Galeries een aantal kleinere doeken te zien zijn én worden een aantal films over schilderkunst vertoond. De door Lanoo uitgegeven catalogus (240 blz.) bundelt eveneens de portretten van de 16 artiesten.

De tentoonstelling loopt tot 13 november 2016. Wie kans wil maken op tickets, stuurt zijn of haar gegevens vóór zondag 9 oktober om middernacht door naar newsletter.culture@brucity.be. De uitgelote winnaars worden via e-mail verwittigd. Veel succes!

Meer info

Gerelateerde Artikels