Oproep aan de urbain kunstenaars !

In het kader van het ontwikkelingsbeleid van street art start het schepenambt van Cultuur deze maand twee oproepen voor de realisatie van muurschilderingen.

De eerste oproep wordt gelanceerd in associatie met de Université libre de Bruxelles met wie het schepenambt van Cultuur zijn samenwerking versterkt. Het betreft een realisatie van een muurschildering van 750 m² op het gebouw H van de campus Solbosch, gelegen aan het nummer 50 Franklin Rooseveltlaan. Zij richten zich naar kunstenaars en groepen. Alle technieken zijn toegestaan en het kunstwerk moet minstens een levensduur van 5 jaar hebben. De oproep werd op 3 mei online gezet en de kandidaturen moeten worden binnen gestuurd op 25 mei ten laatste op het volgende adres:  streetart@brucity.be.

De tweede oproep zal gelanceerd worden op 8 mei aanstaande en vanaf dan beschikbaar zijn op de website van de Stad Brussel. Het betreft de realisatie van een muurschildering op het gebouw van de Anneessens-Funckschool, gelegen aan het Groot Eiland. De kandidaturen moeten worden ingeleverd vóór 30 mei.

Deze oproepen passen bij de wil van het schepenambt van Cultuur om een parcours street art te ontwikkelen op het gemeentelijk grondgebied. Verschillende muurschilderingen zagen via dergelijke oproepen of bestellingen het daglicht. Midden-mei zal een Franse kunstenaar, op vraag van het schepenambt, de Stad inpalmen voor de realisatie van 10 onuitgegeven  en originele kunstwerken ! Wordt vervolgd …

Gerelateerde Artikels