Zin om tentoon te stellen in Textile Box?

In 2014 opende het Museum voor het Kostuum en de Kant zijn Textile Box, een expositieruimte voor hedendaagse textielontwerpen. Om de programmatie te bepalen en nieuw talent te ontdekken, lanceert het Museum elke twee jaar een projectoproep aan jonge Belgische ontwerpers. De oproep voor 2017-2018 start begin december.

Het Museum voor het Kostuum en de Kant vertelt aan de hand van thematentoonstellingen de geschiedenis van de mode. Daarnaast maakt het al enkele jaren ook plaats voor hedendaagse textielcreaties. Het neemt daarvoor stukken van hedendaagse ontwerpers op in zijn collectie, organiseert “Leçons de mode” en plaatst nieuwe Belgische ontwerpers in de schijnwerpers in de Textile Box.

Deze ruimte van 50 m², in het hart van het museum, is opgevat als een laboratorium voor textielcreatie. Alle vormen en actuele uitdagingen kunnen er aan bod komen. Een jury van vakmensen uit de modewereld selecteert voor elk jaar twee artiesten die de Textile Box mogen gebruiken voor een unieke persoonlijke tentoonstelling van 3 maanden. Alle kosten voor productie, promotie en beveiliging zijn voor rekening van de Stad Brussel, die van de ondersteuning van creatie, en met name de Brusselse, een prioriteit heeft gemaakt.

In 2015-2016 stelden onder meer Elisabeth Horth, Klaas Rommelaer, Mireille Liénard en Olivier Reman tentoon in Textile Box. De bezoeker ontdekte er onder meer borduurwerk van een autodidact, een lappendeken van haken en weefgetouwen, een structuur van ontrafelde touwen en foto’s met opgenaaide objecten.

Alle informatie en voorwaarden voor de projectoproep zullen op de website van het Museum voor het Kostuum en de Kant staan. Geïnteresseerden kunnen zich nog tot 11 januari 2017 kandidaat stellen.

Gerelateerde Artikels