Dit jaar krijgt Nuit Blanche een Europese dimensie: projectoproep!

Dit is een première! We kondigden het in februari al aan: NUIT BLANCHE houdt op zaterdag 1 oktober 2016 de Europese wijk in de ban. Om het programma voor deze bruisende nacht te vullen, deed de Stad Brussel opnieuw een beroep op Belgische en internationale artiesten. De grote trekpleisters én de meer verborgen plekjes en locaties in de wijk vormen voor even een uitzonderlijk kader. De projectoproep wordt op 30 maart afgesloten. Niet te missen!

Voor het eerst sinds de lancering in 2003 palmt NUIT BLANCHE de Europese wijk in. Het parcours loopt van het Europese parlement tot Berlaymont en waaiert uit rond het Leopoldpark. Een aantal tot de verbeelding sprekende locaties – de Solvay Bibliotheek, het Europees Parlement, … – werken mee en openen die nacht uitzonderlijk de deuren voor het publiek. Het initiatief van de Schepen van Cultuur is een organisatorisch huzarenstukje dat niettemin mooie kansen biedt om dit gedeelte van de stad (waar niet zo veel Brusselaars dagelijks komen) beter te leren kennen. De Stad Brussel wil de banden tussen haar inwoners en haar Europese instellingen nauwer aanhalen. Die maken immers deel uit van haar identiteit. Dat is mee de verdienste van NUIT BLANCHE En meteen een hele uitdaging voor de artiesten die in het kader het symbolisch thema ‘Borders’ (‘Grenzen’) bezit nemen van de wijk.

De oproep heeft betrekking op overdekte projecten en projecten in de openbare ruimte. Nuit Blache staat open voor kunstenaars uit alle disciplines. Hedendaagse projecten die aansluiten bij het thema en de ruimte genieten de voorkeur.

Alle voorwaarden van de projectoproep zijn te vinden op de website van NUIT BLANCHE.

 

Gerelateerde Artikels