Oproep aan plastische kunstenaars uit Brussel

In het licht van de 3de editie van Carte de Visite|ARTopenKUNST tijdens het weekend van 12, 13 en 14 februari 2016 in het voormalige Vanderborght-gebouw, lanceert de Schepen van Cultuur een oproep aan alle beeldende kunstenaars.

De oproep richt zich tot alle beeldende kunstenaars (amateurs en professionals) die minstens 18 zijn en op het grondgebied van de Stad Brussel wonen of er hun atelier hebben. Inschrijven kan tot 11 december 2015 op www.expocartedevisite.be. Elke kunstenaar kan 3 werken (originele creaties of oudere werken) insturen. Zowel het behandelde thema als de gehanteerde techniek (foto, schilderij, beeldhouwwerk, tekening, digitale kunst, video, installatie, hout, natuursteen, metaal of een andere kunstvorm) zijn vrij.

Het evenement wordt al twee jaar door de Dienst Cultuur georganiseerd op de 6.000 m² van de vroegere Vanderborght-magazijnen (Schildknaapsstraat, 50 – 1000 Brussel). Het gaat om een grootschalige collectieve tentoonstelling, gratis voor zowel de kunstenaars als het publiek. In 2015 bracht het evenement meer dan 210 beeldende kunstenaars, 615 werken en zowat 5.000 bezoekers samen. Carte de Visite|ARTopenKUNST hoopt dit jaar opnieuw een forum te bieden aan het artistiek en creatief talenten binnen de Stad Brussel. Het evenement biedt kunstenaars een unieke gelegenheid om hun werk een weekend gratis tentoon te stellen op een uitzonderlijke en centrale locatie. Ze krijgen meteen de kans het publiek en andere artiesten of professionals te ontmoeten. Aan de deelnemende kunstenaars wordt dan ook gevraagd om tijdens het weekend zo veel mogelijk aanwezig te zijn, zodat ze hun visitekaartje kunnen uitwisselen.

Tijdens de expo maken de artiesten kans op twee Prijzen, telkens ter waarde van € 1.000: de ‘Publieksprijs’ en de ‘Carte de Visite-prijs’. De bezoekers kunnen op hun drie favoriete werken stemmen en zo de winnaar van de Publieksprijs aanduiden. Ook de artiesten wordt gevraagd hun drie favoriete kunstenaars te selecteren en zo de winnaar van de Carte de Visite-prijs aan te duiden. Beide Prijzen worden in de vooravond van zondag 14 februari 2016 uitgereikt.

11/12: afsluiting van de inschrijvingen

12 > 14/02/2016: tentoonstelling

Meer info en inschrijvingen op www.expocartedevisite.be.

Gerelateerde Artikels