Fotofanaten

Met het oog op de 2de editie organiseert het Brussels Street Photography Festival vier wedstrijden die openstaan voor alle soorten fotografen. Professionele en amateurfotografen moeten ervoor zorgen dat hun foto’s vóór 1 augustus verstuurd zijn.

BSPF is een uniek Belgisch festival dat volledig gewijd is aan “street photography”. Voor de eerste editie in 2016 kwamen talrijke professionele en amateurfotografen in Brussel samen om deel te nemen aan diverse activiteiten, zoals fotowedstrijden, workshops, exposities, lezingen, fotowandelingen en portfoliobeoordeling.

Het festival, dat zich binnen het genre wil ontpoppen tot een internationaal platform, trekt dan ook fotografen aan uit alle hoeken van de wereld. Er zijn vier wedstrijden: International Singles, International Series, Brussels Singles en Brussels Series. Bij de internationale wedstrijden komen foto’s van over de hele wereld in aanmerking. Voor de Brusselse wedstrijden wordt enkel rekening gehouden met foto’s die zijn genomen binnen het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Het festival zal zich ook dit jaar laten omringen door het fotoagentschap Magnum en door tal van bekende fotografen zoals Gaël Turine, Max Pinckers en Thomas Dworzak die hun expertise delen en in de jury’s zetelen.

Op het festival in oktober zullen de beste foto’s te bewonderen zijn. Dan zullen ook de winnaars hun prijs in ontvangst mogen nemen. De prijzen voor de Brusselse wedstrijd worden door het schepenambt van Cultuur uitgereikt. Voor meer info en inschrijvingen kun je terecht op www.bspfestival.org.

(c) BSPF 2016 – Abhishek Dani

Gerelateerde Artikels