Oproep aan Brusselse beeldende kunstenaars

4_Carte-de-VisiteOp 13 oktober 2014 zal de Stad Brussel een oproep lanceren bij alle beeldende kunstenaars uit Brussel voor de 2e editie van Carte de Visite|ARTopenKUNST dat zal doorgaan van 13 tot 15 februari 2015 in het voormalige Vanderborghtgebouw, Schildknaapstraat 50 te Brussel.

De oproep richt zich tot alle beeldende kunstenaars vanaf 18 jaar, die professioneel of als amateur actief zijn en die op het grondgebied van de Stad Brussel wonen of er hun atelier hebben. Elke deelnemer kan zich vanaf 13 oktober inschrijven via een onlineformulier op de site van de Stad Brussel via deze link. Het onlineformulier blijft toegankelijk tot 12 december 2014. Na die datum zijn geen inschrijvingen meer mogelijk. Elke deelnemende kunstenaar kan maximaal drie werken insturen. Zowel de techniek als het thema zijn volkomen vrij: het kan gaan om een geschilderd werk, een tekening, een beeldhouwwerk, hout- of metaalbewerking, fotografie, videokunst, een digitaal kunstwerk, een installatie of een andere kunstvorm. De deelnemers moeten wel het hele weekend of het grootste deel ervan beschikbaar zijn.

Het evenement wordt volledig georganiseerd door de Dienst Cultuur van de Stad Brussel en zal doorgaan op de vijf verdiepingen en 4.000 m² van het voormalige Vanderborghtgebouw, in de vorm van een gratis tentoonstelling die toegankelijk is voor iedereen (kunstenaars én publiek). De tentoonstelling verzamelt en presenteert het ruime artistieke en creatieve talent van wie in de hoofdstad professioneel of als amateur actief is in de beeldende kunst. Deze expositie vervangt het vroegere kunstenaarsparcours “VISIT”. De eerste editie van Carte de visite|ARTopenKUNST trok vorig jaar meer dan 5000 bezoekers en stelde 600 werken van 200 kunstenaars tentoon. Voor sommige is dit evenement de perfecte gelegenheid om hun werk ̶ al dan niet voor het eerst ̶ aan een publiek te tonen. Bovendien biedt Carte de visite|ARTopenKUNST hen de kans om andere kunstenaars te ontmoeten en het publiek te leren kennen.

Prijsuitreiking

Het publiek mag stemmen voor zijn drie favoriete werken en zo een winnaar aanduiden voor de “Publieksprijs”. Ook de artiesten wordt gevraagd om hun drie favoriete deelnemers aan te duiden en zo de winnaar van de “Carte de visite-prijs” te kiezen. De beide prijzen met elk een waarde van € 1000 zullen op zondag in de late namiddag worden uitgereikt.

Kalender

13/10: start van de inschrijvingen
12/12: einde van de inschrijvingen
13> 15/02/2015: Carte de visite|ARTopenKUNST

Gerelateerde Artikels