5 x 2 plaatsen te winnen voor de Octaves de la Musique

Neem deel aan de 13e editie plaats van de Octaves de la Musique op 21 maart. De prijsuitreiking vindt plaats in de gloednieuwe Madeleinezaal. Het wordt een buitengewone avond, gevuld met muzikale initiatieven.

 Sinds 2004 beloont de Octaves de la Musique muzikale talenten van de Federatie Wallonië-Brussel. Na Luik en Charleroi komt het feest naar Brussel en neemt het de Madeleinezaal over die sinds kort haar deuren heeft heropend. De Octaves de la Musique reikt in samenwerking met RTL, Jeunesses Musicales en PointCulture een prijs uit voor artiesten uit de Federatie Wallonië-Brussel. Opkomende talenten of gevestigde waarden, in 2015 blonken ze allemaal uit in een van de vele muziekgenres.

18 categorieën staan in de schijnwerpers: 8 muziekgenres (jazz, Franse chanson, klassieke muziek, hedendaagse muziek, pop/rock, elektronische muziek, urban music en wereldmuziek), 3 algemene categorieën (album, artiest en show/concert van het jaar) en een erecategorie als bekroning voor de volledige carrière van een artiest. 6 specifieke Octaves vullen het palmares van 2015 aan: Plug rtl, de Fédération des Jeunesses Musicales, PointCulture, Zinneke, de minister van cultuur en Fun Radio.

Onder de genomineerden vinden we Alice On The Roof, Great Mountain Fire, Ulysee, Akor, Jali, Philippe Catherine, Aka Moon, Baloji, La Smala, Compuphonic, Stéphane Ginsburgh… Ontdek de volledige lijst hier.

Op 16 februari werden tijdens de persconferentie van Octaves de la Musique in het Stadhuis reeds vier laureaten bekendgemaakt. Jacques Stotzem (ere-Octave) bracht voor deze gelegenheid een nummer op de akoestische gitaar. Ook hij zal op 21 aanwezig zijn, in het gezelschap van Nicola Testa (album van het jaar), Roscoe (artiest van het jaar), Starflam (concert van het jaar) en vele andere verrassingsgenodigden. De avond zal live worden uitgezonden op BX1.

Wij bieden alvast 5 x 2 plaatsen aan. Grijp uw kans en stuur ons een e-mail met uw volledige gegevens en uw favoriete genomineerde voor middernacht 11 maart 2016 naar newsletter.culture@brucity.be. De winnaars worden per loting gekozen en zullen via e-mail op de hoogte worden gebracht. Veel succes!

Gerelateerde Artikels