De Stad vernieuwt: carte blanche aan een stedelijke kunstenaar

Misschien heeft u ze al gezien: een tiental kunstwerken zijn verschenen in de straten, op de voetpaden en op het stadsmeubilair in de Kaaienwijk, rond de Oeverpoort. Een kikker, een visgraat, een piano, een gewichtheffer, een taart, een uurwerk,… Die humoristische en gekke tekeningen zijn het werk van de Franse kunstenaar Oak Oak. Hij werd door de Brusselse Schepen van Cultuur uitgenodigd om in de stad te verblijven, in het kader van het Street Art-parcours. De artiest, bekend om de eigenzinnige manier waarop hij met stedenbouw omspringt, kon zich van 8 tot 12 mei helemaal in de wijk uitleven. Al zijn interventies kan u tijdens een verrassende wandeling bewonderen. Volg het parcours, dankzij het plan dat u kan ophalen bij de CENTRALE (Sint-Katelijneplein 44 – 1000 Brussel), meteen het startpunt van de wandeling.

Geïnspireerd door populaire beeldvorming en iconen, speelt Oak Oak op humoristische en poëtische manier met de onvolkomenheden van de openbare ruimte. Voor de kunstenaar is de stad het ideale speelterrein om te schilderen. Zijn interventies reiken ons een andere kijk op onze omgeving aan.

De Schepen van Cultuur raakte onder de indruk van zijn strategie en haalde de artiest voor een week naar Brussel. Daar kreeg hij binnen een afgebakende perimeter carte blanche om niet één, maar een reeks werken te realiseren. Die uitnodiging was een première. Ze vormt een aanvulling op de projectoproepen en bestellingen waarmee de Stad Brussel sinds 2014 de aanzet gaf om het Street Art-parcours uit te bouwen.

Oak Oak

Oak Oak

Meer info

 

 

Gerelateerde Artikels