Nuit Blanche 2018 in de Marollenwijk

De volgende editie van NUIT BLANCHE vindt plaats op 6 oktober 2018, in de Marollenwijk. Zoals aangekondigd in het eerste artikel van deze newsletter, is het thema contestatie.

Deze nacht, gewijd aan de hedendaagse kunst, speelt zich elk jaar af in een bepaalde wijk. Na twee edities buiten het centrum, namelijk in de Europese wijk en de Vrijheidswijk, keert NUIT BLANCHE terug naar het centrum, waarbij wordt gekozen voor de wijk met de markantste geschiedenis op het vlak van contestatie, de Marollen. NUIT BLANCHE zal immers kaderen in themajaar 2018, het “Jaar van de Contestatie”. Na grenzen en machtsspel gaat NUIT BLANCHE voort met het exploreren van de betrokken thematieken.

De artiesten worden uitgenodigd om zich vertrouwd te maken met dit thema om werken te creëren in openbare ruimten of op ongewone plaatsen. Deze creatieve nacht biedt hen een uniek platform en een uitzonderlijk terrein om zich uit te leven. In één nacht ontdekken en beleven duizenden bezoekers hun werk.

Om zijn programma samen te stellen, lanceert NUIT BLANCHE elk jaar een oproep aan de Belgische en internationale artiesten. Over enkele dagen verschijnt de oproep van Stad Brussel op www.nuitblanche.brussels. Alle artiesten, zowel opkomende als gevestigde, en alle disciplines zijn welkom, zolang de projecten maar een hedendaags karakter hebben. We zijn vooral op zoek naar hybride, multidisciplinaire en vernieuwende vormen, die inspelen op de ruimte waarin ze te zien zijn. Per artiest of collectief kunnen meerdere projecten worden ingediend.

 

Gerelateerde Artikels