Nieuwe directrice aan het hoofd van het Huis van het Spektakel – La Bellone

De Raad van Bestuur van de vzw La Bellone kondigde in december 2014 aan dat Mylène Lauzon werd benoemd tot nieuwe directrice van het Huis van het Spektakel – La Bellone. Op maandag 2 februari neemt ze haar functie op!

Eind 2014 werd de toenmalige directrice van La Bellone, Barbara Coeckelberghs, aangesteld als directrice van het cultureel centrum La Vénerie. Meteen daarna zette de Raad van Bestuur van La Bellone een selectieprocedure op en schreef de Raad een vacature uit. De jury zag elf kandidaten, en koos na de selectieprocedure unaniem voor Mylène Lauzon. Op 9 december werd haar kandidatuur voorgesteld aan de RvB, die het voorstel van de jury eveneens unaniem volgde. Nog tot eind januari vervulde Barbara Coeckelberghs deeltijds haar taken in het Huis van het Spektakel. Vandaag neemt een Brusselse met Québecse roots het roer van haar over.

Mylène Lauzon werd in 1975 geboren en studeerde Literatuur aan de universiteit van Québec in Montreal. Als schrijfster, dramaturge en programmamaakster gaf ze les aan het Institut des Arts de Diffusion in Louvain-La-Neuve en aan de Académie royale des Beaux-Arts in Brussel. Daarnaast stond ze ook aan het hoofd van het Centre des Ecritures Contemporaines et Numériques van Bergen. Voor de jury en de RvB waren het inzicht van deze kandidate in de podiumkunsten en de ervaring die ze door de jaren heen opbouwde doorslaggevend. Haar aanpak sprong in het oog omwille van de aandacht die ze schenkt aan artiesten en vernieuwing. Ze toonde zich uiterst bekwaam om de instelling te leiden, zowel op het vlak van intern als extern beleid. In de loop van haar eerste weken aan het hoofd van de instelling zal ze haar plannen verder verfijnen, in overleg met het team van La Bellone en de Raad van Bestuur.

In de volgende nieuwsbrief leest u meer over de weg die de nieuwe directrice wil volgen en haar visie op de toekomst. In navolging van het interview met Cali Kroonen, de nieuwe directrice van het jeugdtheater La montagne magique, dat in de nieuwsbrief van november 2014 verscheen, schetsen we in de volgende uitgave een portret van Mylène Lauzon.

U kunt nu al een interview met de directrices van La Bellone en van La montagne magique lezen in het februarinummer van de Brusseleir, online.

Gerelateerde Artikels