Neem een culturele duik in Brussel Bad

Vanaf 3 juli nemen zand, ligstoelen en strandhutjes de oevers van het kanaal in voor de 14de editie van Brussel Bad. Ieder jaar strijkt de Cultuur neer op de Brusselse croisette: openluchtcinema, opera, concerten en street art. Gratis te ontdekken tot 9 augustus!

In 2013 lanceerde de dienst Cultuur, in samenwerking met cinema GALERIES, het muziekfestival Let it Beach en het openluchtfilmfestival L’heure d’été om het culturele programma van Brussel Bad te vergroten. Dankzij het succes van die activiteiten is het aanbod uitgebreid. In samenwerking met de Munt werden vorig jaar werden vier opera’s op groot scherm getoond (het grootste openluchtscherm in Brussel), in een ongewone context. In 2014 was er voor het eerst ook plaats voor street art op het festival met een gigantische muurschildering van Farm Prod op het gebouw van Citroën. De goede mengeling van genres en partnerschappen heeft het publiek aangetrokken. De evenementen worden ieder jaar mooier. En blik op het programma van 2015.

Let it Beach, ook voor een jong publiek

Ieder weekend neemt Let it Beach het publiek van Brussel Bad op tocht doorheen de muziek van Belgische en Brusselse groepen, zowel gevestigde waarden als opkomend talent. Het festival dat door de dienst Cultuur werd opgericht volgt voor de derde editie haar beproefde recept: folkmuziek, rock, hip-hop of electro op vrijdag, wereldmuziek of jazz op zaterdag en een workshop met aansluitend bal (volksmuziek, latin, afro-braziliaans, lindy-hop, tango,…) op zondag. Bij de 24 groepen vinden we onder meer Mambo, Alaska Gold Rush, Goldenboy, Beautiful Badness, Antwerp Gipsy Ska Orkestra, OPMOC, Malyka en Black Flower. U kan ook genieten van DERvISH, Tali Toké of Sitardust. Showstar, electric)noise(machine en Karavan komen alledrie hun nieuwste album voorstellen. Nieuw dit jaar zijn de concerten voor een jonger publiek op zondag, om 16.00 u. Een buitenkans om met het hele gezin te luisteren naar Ici Baba, Matthieu Ha, Hakuna Awa Kuna… Het volledige programma is te vinden hier.

L’Heure d’été neemt u mee naar Montréal

Iedere vrijdag, zaterdag en zondag vanaf 22.00 u (behalve x): cinema in de openlucht! Sinds drie jaar kiest cinema GALIERIES ieder jaar een internationale filmstad en selecteert het een reeks films in verband met die stad. Voor deze editie viel de keuze op Montréal, na Rome vorige zomer. GALERIES nodigt u uit om het filmerfgoed van een van de belangrijkste steden van Noord-Amerika te ontdekken, maar ook dat van de Franse taal. Veel meer dan enkel een decor is Montréal in dit programma het hoofdpersonage. Het programma is gevarieerd en overspant verschillende generaties: van Xavier Dolan (J’ai tué ma mère, 2007; Mommy, 2014) en Denis Villeneuve (Incendies, 2011; Enemy, 2014) gaat het naar de jonge, plaatselijke cineasten. Er zijn ook eerder onverwachte, internationale producties te zien, zoals The Aviator van Martin Scorsese (2005) en Life of Pi van Ang Lee (2012). U kan de data van de vertoningen vinden hier. Het indoorprogramma van GALERIES, uitgebreid voor Brussel Bad, kan u lezen op www.galeries.be

Opera op het strand

Iedere woensdagavond om 22.00 u kan u zich neervleien in een strandstoel en met uw voeten in het zand genieten van de meest begeesterende producties van de voorbije seizoenen van de Munt, van klassieke opera tot hedendaagse composities: Rigoletto van Giuseppe Verdi (1851) geregisseerd door Robert Carsen, Au Monde van Philippe Boesmans (2014) geregisseerd door Joël Pommerat – die de Munt een International Opera Award 2015 voor de beste wereldcreatie bezorgde-, Medea van Luigi Cherubini (1797) door Krzysztof Warlikowski, Daphne van Richard Strauss (1938) door Guy Joosten en La Clemenza di Tito van Wolfgang Amadeus Mozart (1791) door Ivo Van Hove.

Street art met Kosmopolite Art Tour

Deze zomer neemt een van de grootste Europese Street Artfestivals de buurt rond het kanaal van Brussel in voor een bijzondere week waarin gemeenschappelijke muurschilderingen gemaakt worden; meer daarover in deze nieuwsbrief. Het stadsstrand zal het hoofdkwartier van het festival op het Croisetteke herbergen en er zullen ook verschillende activiteiten georganiseerd worden (workshops, filmvertoningen, skatesessies,…) die de festivalgangers betrekken. Het volledige programma is te vinden op www.kosmpolite.com

Van 3/07 tot 9/08
Aan het kanaal
Meer info

 

Gerelateerde Artikels