Neem deel aan de vierde editie van Carte de Visite | ARTopenKUNST

Bent u een Brussels beeldend kunstenaar en wil u graag uw werk tentoonstellen naast andere kunstenaars in een centraal gelegen plek? Wacht niet langer en reageer op de oproep die de stad Brussel lanceerde voor de nieuwe editie van Carte de Visite | ARTopenKUNST. Deze groepstentoonstelling vindt plaats van vrijdag 10 tot zondag 12 februari 2017 op een oppervlakte van 6.000 m² in de voormalige Vanderborght-gebouwen. Het weekend wordt in schoonheid afgesloten met de uitreiking van twee prijzen, elk ter waarde van € 1000.

Elk jaar opnieuw brengt deze tentoonstelling een weekend lang meer dan 200 kunstenaars en enkele duizenden bezoekers bijeen. Carte de Visite | ARTopenKUNST is een organisatie van de dienst cultuur van de stad Brussel en strekt zich uit over de zes verdiepingen van de voormalige Vanderborght-gebouwen in het centrum van de stad, aan de Schildknaapstraat 50. Dit breed toegankelijke, gemeenschapsvormende evenement wil op initiatief van het schepenambt voor cultuur de vele talenten en de creatieve smeltkroes van Brussel in de spot plaatsen.

Elke kunstenaar wordt uitgenodigd om drie werken tentoon te stellen. Zo zijn er in totaal meer dan 600 werken te bezichtigen. De toegepaste technieken zijn zeer uiteenlopend: er zijn schilderijen, tekeningen, beeldhouwwerk, werken in hout of in metaal, foto’s en video’s, digitale kunst, installaties… Aan de deelnemende kunstenaars wordt gevraagd om tijdens dat weekend zoveel mogelijk aanwezig te zijn om hun publiek en de andere kunstenaars te ontmoeten. Publiek en deelnemers worden bovendien ook uitgenodigd om te stemmen voor hun “coup de cœur”. Twee prijzen, de “Publieksprijs” en de “Carte de Visite Prijs” (elk € 1000), worden uitgereikt op zondagnamiddag, nadat de stemmen geteld zijn.

Deze oproep richt zich tot alle beeldende kunstenaars (amateurs en professionals) die minstens 18 jaar oud zijn en op het grondgebied van de stad Brussel wonen of er hun atelier hebben. Deelnemen is gratis. Schrijf u laatste op 11 december 2016 in via het formulier (online).

Meer info op www.cartedevisite.brussels

Gerelateerde Artikels