Opkomend Belgisch talent in de schijnwerpers!

De nieuwe editie van de Nationa(a)l Expo//Store vindt plaats van 8 tot 17 mei in de oude VIVAQUA-gebouwen in het hartje van Brussel. Op één enkele plek stalt Nationa(a)l met zijn tijdelijke vitrine het beste uit van wat België vandaag te bieden heeft op het vlak van multidisciplinaire creaties. En het aanbod is indrukwekkend: mode, design, plastische kunsten, muziek, film, dans, publicaties en gastronomie.

Nation(a)l is opgezet als breed platform ter ondersteuning, promotie en ontwikkeling van de Belgische creatieve en culturele sector. Het evenement biedt jonge creatievelingen een professionele omkadering om hun werk te tonen en bekend te maken. De toon wordt meteen gezet met de originele drietalige aankondiging: de ‘talents van demain’ doen hun entree!

Dit evenement wordt elk jaar georganiseerd op een minder bekende plaats voor het grote publiek met een indrukwekkende selectie aanstormend talent. Het is het tweede jaar op rij dat de Belgische creatieve dynamiek zo rijkelijk in beeld wordt gebracht. Op die tijd zijn er 200 talenten uit allerlei disciplines aan bod gekomen. De originaliteit en de kwaliteit van het aanbod worden verzekerd door een jury van gerespecteerde ambassadeurs zoals Cathy Pill en Linda Van Waesberge voor mode, Doorzon en Julien De Smedt voor design, Girls in Hawaii en Focus le Vif voor muziek, en Pieter Vermeersch voor plastische kunsten.

Dankzij de mise-en-scène, het publieksonthaal en de bijzonder sfeer is dit evenement veel meer dan een tentoonstelling of shoppingruimte. Het programma wordt opgeluisterd door tal van activiteiten zoals korte audiovisuele producties en films, rondetafelgesprekken over onafhankelijke publicaties, concerten (Thibet, Empty Taxi, Alaska Gold Rush…), workshops en degustaties. Dit jaar steunt het schepenambt van Cultuur de Nationa(a)l Expo//Store. Het volledige programma vind je hier.

Van 8 tot 17 mei
De tentoonstelling is alle dagen geopend van 11u30 tot 19u30
6 € /20 € voor de openingsavond
Wolstraat 68
1000 Brussel
Meer info

NATIONAAL_AfficheA4_HD_fashion