My Manneken-Pis

Het Museum van de Stad Brussel nodigt u uit om het beeld te ontwerpen voor de toekomstige Garderobe van Manneken-Pis, een nieuw museum dat volledig gewijd is aan de kostuums van het bekendste mannetje van Brussel. De uitzonderlijke collectie omvat zo’n 950 stukken en wordt elk jaar aangevuld met nieuwe aanwinsten. De mooiste kostuums worden tentoongesteld in het Broodhuis. Omdat de kleedkamer bijna uit haar voegen barst, verhuist ze in oktober naar een gloednieuwe ruimte in de Eikstraat 19, waar de verzameling kan worden vervolledigd. Het enige wat nog ontbreekt is het campagnebeeld. We verwachten uw ontwerp ten laatste op 30 mei, voor 10 uur!

Aan deze projectoproep, die voor iedereen toegankelijk is (min. 18 jaar), wordt een bedrag van € 3.000 toegewezen. Het beeld moet het universele karakter van Manneken-Pis weerspiegelen en de gebruikte techniek moet een variatie van verschillende formaten op verschillende dragers mogelijk maken (website, gevel, merchandising, …). De jury, samengesteld uit medewerkers van de Stad Brussel, brengen de deelnemers ten laatste op 17 juni 2016 op de hoogte van hun keuze. De volledige projectoproep vindt u hier.

Deze verhuizing maakt deel uit van het in januari 2015 aangekondigde herstructureringsproject van de musea, dat van start ging met de opening van het Riolenmuseum. Tegelijk wordt de zaal in het Broodhuis waar het originele standbeeld momenteel wordt bewaard, volledig herdacht en vernieuwd.

 

 

 

Gerelateerde Artikels