Laat de muziek beginnen!

Heel wat Belgische zomerfestivals brengen hulde aan de muziek. In de vier uithoeken van het land gaat het aanbod enorm breed. En in het centraal gelegen Brussel is dat niet anders. Ook buiten Couleur café en het Brussels Summer Festival om ondersteunt Brussel op haar grondgebied tal van muzikale evenementen rond allerlei stijlen. Er gaat geen dag voorbij zonder muziek!

Brosella

Sinds meer dan 40 jaar neemt het Brosella Folk & Jazz Festival bezit van het Groentheater in het Ossegempark. Op zaterdag staat alles in het teken van folkmuziek. Op zondag is jazz aan de beurt. Grote namen en aanstormend talent wisselen elkaar af in een gezellig en groen kader. De 42ste editie loopt tijdens het weekend van 7 en 8 juli vanaf 15 uur. Meer info.

Classissimo

Al meer dan 10 jaar brengt het festival Classissimo klassieke muziek binnen ieders handbereik, zowel programmatorisch als dankzij de democratische prijzen. Aanvankelijk vormde Classissimo een onderdeel van het BSF, maar sinds 2016 wordt het los daarvan door de Dienst Cultuur georganiseerd om het evenement volledig tot zijn recht te laten komen. Een week lang fungeert het Koninklijk Parktheater als concertzaal waar gerenommeerde muzikanten en jeugdig talent in een gezellige sfeer naast elkaar op de planken staan. De voorstellingen starten op 20 uur, behalve op 5 augustus: dan is er een voorstelling voor jongeren om 16 uur (cf. CurioCity). Meer info.

Royal Park Music Festival

Het Royal Park Music Festival brengt al 29 jaar muziek naar Brussel. Het festival in het hart van het Warandepark en de kiosk wordt gespreid over vier zondagen (24 juni, 8, 15 en 29 juli, telkens om 11 en 15 uur). Dagen vol muziek en festiviteiten voor iedereen: jazz, blues en wereldmuziek. Gratis. Meer info.

Midsummer Mozartiade

De Midsummer Mozartiade brengt hulde aan Mozart en diens uitzonderlijke composities. En dat te midden van het Brussels erfgoed. De derde editie vindt van 1 tot 8 juli plaats op het Martelaarsplein. Een opera, een recital, concerten en lezingen brengen zowel kenners als leken in vervoering. Meer info. 

Voce et Organo

Voce et Organo pakt uit met 5 concerten rond oude muziek in de Onze-Lieve-Vrouw Ter Kapellekerk. Volg dit jaar het parcours van Triomf van de Barok (‘Trionfo del barocco’), dat heel Europa doorkruist. Wie wil, kan zich van 22 augustus tot 22 september naar de jaren 1600-1750 laten meevoeren. Bekijk het volledige programma online.

Op andere festivals voor klassieke muziek kunnen belangstellenden op weekdagen tijdens de middagpauze terecht. In juli en augustus nodigt het Miniemenfestival iedereen van maandag tot vrijdag uit. Vanaf 12.30 uur zijn er gratis concerten in de concertzaal van het koninklijk Museum van Schone Kunsten in België (Museumplein, gratis). het festival Midis-Minimes loopt van maandag tot vrijdag in het Koninklijk Conservatorium van Brussel (om 12.15 uur, € 5). Het festival Catharina verwelkomt het publiek op elke dinsdag, woensdag en donderdag van de maand augustus om 12.15 uur in de Sint-Katelijnekerk (gratis).

Liefhebbers van elektronische en klassieke muziek hebben op vrijdag en zaterdag ook afspraak tijdens de Vaux-Hall Summer én tijdens het Let it Beach Festival, dat alle genres van vrijdag tot zondag aan bod laat komen op Brussel Bad. 

 

 

 

 

(c) Brosella – H. PINT

Gerelateerde Artikels