MUSIC CITY HALL brengt muziek in het stadhuis!

Op zondag 17 juni opent het stadhuis de deuren van de mooiste zalen voor muziek. En dat in het kader van MUSIC CITY HALL. Het evenement zorgt voor onverwachte ontmoetingen tussen architecturale hoogstandjes uit de Brabantse gotiek en hedendaagse Belgische en Brusselse muzikanten. Eén soloartiest en zes groepen laten het pareltje op de Grote Markt tijdens een gratis en voor iedereen toegankelijke muzikale namiddag (van 13 tot 19 uur) zinderen. Let op: het aantal plaatsen is beperkt!

De Stad Brussel nodigt het publiek met veel plezier uit op de tweede editie van MUSIC CITY HALL. Zeven zalen en kabinetten, waaronder de meest prestigieuze in het stadhuis (o.a. het kabinet van de burgemeester) staan de hele namiddag open voor concerten. Op de affiche van deze nieuwe editie: Manu Louis, Lylac, Sarah Wéry, Josefien Deloof, Thomassenko, MNM Trio en Jean-Paul Estievenart. Zij brengen uiteenlopende stijlen: jazz, pop-rock, pop-folk, klassieke muziek, eigenzinnige elektropop, hedendaagse en ludieke, poëtische muziek. Om lokaal en hedendaags talent te ondersteunen, kiest de Stad Brussel uitsluitend voor Belgische artiesten. Ieder jaar geeft ze een onder hen trouwens de opdracht een originele compositie te bedenken. Vorig jaar was dat Cédric Dambrain. Dit jaar is het de beurt aan Sarah Wery.

Elke set duurt zowat 20 minuten en wordt in de loop van de dag 3 keer herhaald om zoveel mogelijk mensen de kans te geven het optreden bij te wonen. Het aantal plaatsen in de zalen is beperkt! Aarzel dus niet om vroeg te komen en zo zeker een plaatsje te bemachtigen. De deuren van het stadhuis gaan om 12 uur open en voor elk concert worden er tickets uitgedeeld. In de loop van één namiddag kunnen belangstellenden tot vier concerten meepikken en daarna nog een glaasje drinken op de binnenplaats van het stadhuis.

Meer info en het programma op de website.

 

Gerelateerde Artikels